Trener Hajduka kaže da ih je izbacila jako iskusna, čvrsta i sretnija momčad

Hajduk je ispao od Slovana koji je u doigravanju bio bolji s dva puta po 1-0

FOTO: PIXSELL

Splitski Hajduk u četvrtak je poražen 1-0 na domaćem terenu od češkog Slovana u doigravanju Europske lige pa naredne sezone neće igrati to natjecanje. Taj poraz jako je razočarao trenera bijelih Damira burića koji je priželjkivao drugačiji rasplet.

” Mislim da je moja momčad danas dobro krenula u utakmicu, ali nije bilo dobro što je protivnik iz prve šanse odmah dao gol. Nakon toga su naši igrači psihološki klonuli, ali pored svega toga kad pogledam 90 minuta ne mogu momčadi ništa zamjeriti. Izbacijli su zadnji atom snage, a igrači Libereca su se valjali po terenu i zadržavali igru. Žalim još od prve utakmice da nismo dali gol, danas nismo imali puno šansi, a svi mi kažu trebao biti penal za nas, ali ja to nisam mogao vidjeti. Mogu kazati da je Slovan jako iskusna, čvrsta i sretnija momčad od nas. Mogli smo od njih naučiti kako se zadržava igra i razbija tempo utakmice”, prenosi Burićevu izjavu Dalmatinski portal.

Taktička zamjena u 37. minuti

Hajdukov trener zatim se osvrnuo na zamjenu koju je povukao u 37. minuti kada je iz igre povukao Andriju Balića, a uveo Elvira Malokua. “Je li neuspjeh što smo došli do čega smo došli. Napravili smo taktičku izmjenu, u tom trenutku nam je trebao igrač koji je jak u glavi na prekide. Promijenili smo sustav igre, stavili Jeffersona i Caktaša na zadnje vezne, a Balić ne može igrati po strani kao Maloku i to je bila taktička izmjena. U tom trenutku ne gledam zove li se netko Vlašić, Balić ili Janković”, izjavio je.

Burić je nesretan ovakvim raspletom. “Da, ja sam prvi razočaran, očekivao sam više šansi i pritiska na gol, ali nešto se pita i protivnika. Mi smo dali sve od sebe. Moram kazati da je Slovan jako iskusna momčad, u stanju su primiriti igru, na tome im zavidim, ali se ne bi mijenjao. Mi smo na dobrom putu i sretan sam što vodim momčad koju vodim. Ako su pobijedili dva puta, onda su bolja momčad kad se gleda rezultatski”, poručio je Burić.

Gosti nikad nisu igrali u takvoj atmosferi

Trener momčadi Slovana Jindrich Trpišovski izjavio je kako se njegova ekipa u utakmicama protiv Hajduka zasluženo plasirala u Europsku ligu te da su on i njegovi igrači vrlo sretni zbog toga.

“Moji igrači nikad u svojoj karijeri nisu igrali u takvoj atmosferi kakva je bila na Poljudu u uzvratnoj utakmici i divim im se što su se u takvoj atmosferi uspjeli koncentrirati na igru“, rekao je Trpišovski. Objasnio je kako se nakon prve utakmice u Liberecu njegova momčad intenzivno pripremala i analizirala sve detalje za uzvratni meč na Poljudu te da je on s igračima posebice razgovarao o atmosferi kakva ih čeka na Poljudu pripremajući ih da ne pokleknu.

Trpišovski je posebice spomenuo dvojicu nogometaša Hajduka Andriju Balića i Nikolu Vlašića rekavši da će oni postati igrači “na svjetskoj razini”.