Utjecajni katalonski list piše da Barcelona uskoro dovodi hrvatskog braniča Šimu Vrsaljka

Vrsaljko ima ugovor sa Sassuolom do 30. lipnja 2019. godine

Juventus French midfielder Patrice Evra (R) fights for the ball with Sassuolo's Croatian defender Sime Vrsaljko during the Serie A football match between Sassuolo and Juventus at the Mapei Stadium in Reggio Emilia on October 18, 2014. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

Već se i ranije spominjalo zanimanje europskog prvaka Barcelone za hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka. Polivalentni desni bek odličan je u talijanskom Sassuolu pa je i Juventus ozbiljan kupac 23-godišnjeg Zadranina.

Katalonski dnevnik El Mundo Deportivo spekulirao je s Vrsaljkom, koji je predstavljen kao bivši igrač Dinama i Genoe koji se potvrdio u Sassuolu. Hrvatski reprezentativac još se nije izborio za mjesto u početnih 11 kod izbornika Ante Čačića koji je na desnom boku prednost, kao i njegovi prethodnici, dao kapetanu Dariju Srni.

No, na prijateljskoj utakmici protiv Rusije u studenom u Rostovu, Vrsaljko je odigrao odlično. Na poluvremenu je zamijenio Srnu i dvjema asistencijama pridonio 3:1 pobjedi Vatrenih.

Ugovor sa Sassuolom do 2019.

Barcelona je posljednjih godina pratila Hrvate, dovela je Alena Halilovića i bila zainteresirana za Luku Modrića. Osim Vrsaljka, Katalonci prate još sljedeće igrače: Julian Weigl (Borussia Dortmund), Riechedley Bazoer (Ajax), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Youri Tielemans (Anderlecht), Ross Barkley i John Stones (Everton), Almany Touré (Monaco), Aymeric Laporte (Athletic) i Gonçalo Guedes (Benfica).

Vrsaljko ima ugovor sa Sassuolom do 30. lipnja 2019. godine.