Super1 Salad Stilist

Imamo pobjedničku salatu: Gotovo 50 posto svih pristiglih glasova bilo je za jedan recept

Nakon više od 24.500 glasova i više od 250 recepata, znamo čija salatu ćemo jesti u Good Foodu

FOTO: Marko Miščević

Kraj godine inače vežemo uz tešku i visokokaloričnu hranu, no ove blagdane smo to odlučili promijeniti. Naime, polovicom studenog započeo je naš natječaj Biramo Super1 Salad Stilista koji smo organizirali u suradnji s Good Foodom, poznatim lancem restorana koji pripremaju zanimljive salate.

Ideja je bila pronaći jednu salatu čiji je recept toliko dobar da je zavrijedio čak mjesec dana biti u ponudi Good Fooda. Na natječaj je pristiglo više od 250 originalnih recepata u tjedan dana, a zatim je stručni žiri odabrao 10 najboljih recepata koji su nagrađeni s poklonom bonom u iznosu od 50 eura koji se može iskoristiti u Good Foodu. Od 4. do 11. prosinca je tako pristiglo više od 24.500 glasova, od čega ih je čak 48 posto bilo za salatu nazvanu Think Pink koju je kreirala Vana Grgurinović.

Pobjednički recept

Marko Miščević

Najboljih pet salata je pak ušlo u drugu fazu natječaja gdje ste upravo vi, naši čitatelji, mogli glasovati za svoje favorite. U finalu su se našle sljedeće salate: Vegan Winter koju je osmislila Lara Levak, Piri-Piri Salata od Klare Kolarić, Fetalicious Falafel koju je stilizirala Helena Hastor, Cheesy Kale čiji je recept napisala Tena Marčac i Think Pink koju je osmislila Vana Grgurinović.

Recept za Think Pink salatu

Sastojci:

  • Baza: kvinoju, rikola i crveni radič
  • Dodaci: Pileći file, prepečeni tofu, edamame i rotkvica
  • Umak: Pink hummus: slanutak, cikla, češnjak, limun, sol, papar i maslinovo ulje

Priprema: Za bazu je potrebno skuhati kvinoju u slanoj vodi te je ohladiti i procijediti. Nakon toga je potrebno oprati rikolu i crveni radič koji prethodno mora biti usitnjen na trakice debljine otprilike jedan centimetar. Staviti sve zajedno u veću zdjelu u koju će se kasnije dodati preostali sastojci. Pileći file prije pečenja izrezati na kockice i začiniti po želji. Isti je postupak i s tofuom – treba ga narezati na kockice i prepeći na tavi dok ne poprimi lijepu, smeđe zlatnu boju. Rotkvica se može naribati ili s nožem narezati na tanke, okrugle ploške. Edamame prije dodavanja u salatu potrebno je prokuhati 10 minuta u olupini i nakon toga ih osušiti i izvaditi iz ljuske. Na kraju je potrebno napraviti umak koji je vrlo jednostavan – sve sastojke pomiješati u blenderu i fino sjediniti te preliti po svojoj salati. Dobar tek!

Sjajne nagrade za pobjednicu

Pobjednica dakako nije mogla sakriti oduševljenje. “No, istovremeno mi je bilo i pomalo nevjerojatno. Jako me obradovao već i ulazak u top pet – naravno da sam se nadala pobjedi, ali me ipak iznenadilo što je upravo moja salata od svih prijava prošla među najbolje. Inače jako volim GoodFood i bit će mi čast što će se moja kreacija naći na njihovom meniju”, otkrila nam je pobjednica.

Pobjedničku salatu ćete i vi moći uskoro probati jer će postati dio Good Food jelovnika na 30 dana, a Grgurinović ima i pravo na udio prodaje u iznosu od tri eura bruto po svakoj prodanoj salati. Uz to, može besplatno jesti u Good Foodu mjesec dana, s dnevnim limitom od 30 eura. Pratite nas za nastavak Vanine salatne priče.


Sadržaj nastao u suradnji s Good Foodom.