S1 Salad Stilist

Glasuj za najbolji recept i odaberi pobjednika natječaja. Ovo je pet finalista među više od 250 prijava

Sudjeluj u nagradnom natječaju i odaberi najbolju salatu čiji će autor osvojiti mjesec dana besplatnih obroka u GoodFood restoranima

Finalisti nagradnog natječaja
FOTO: Marko Miščević

Više od 250 originalnih recepata stiglo je našu prijavnicu nagradnog natječaja Super1 Salad stilist koji će pobjedničku salatu smjestiti na meni GoodFood restorana diljem zemlje na mjesec dana.
Od 16. do 22. studenog proveli smo prvi krug natječaja u kojemu smo sakupili na stotine jedinstvenih ideja o hranjivim i ukusnim salatama od čitatelja iz svih krajeva Hrvatske. Najboljih 10 nagradili smo GoodFood poklon bonom od 50 eura, no samo top 5 Super1 Salad Stilista postali su našim finalistima i ušli u drugi krug natječaja. Njihovi su recepti kreativni, sastojci odgovaraju razumnom budžetu za jedan dnevni obrok, a imena njihovih salata odlično bi se uklopila u dobro poznati GoodFood meni.

Sad vas pozivamo da se priključite drugom krugu natječaja i odaberete s nama novo jelo na meniju omiljenog hrvatskog lanca za ukusne salate. Pobjednik drugog kruga natječaja i dobitnik titule Super1 Salad stilista osvojit će mjesec dana besplatnih obroka u GoodFood poslovnicama te udio zarade od prodaje njihove salate tijekom mjesec dana. Salate finalista pripremili smo s kuharima GoodFood poslovnica i fotografirali ih baš kao što bi bile servirane u prepoznatljivim kartonskim kutijama. U nastavku vam ih donosimo zajedno s popisom sastojaka, a na ovoj stranici možete ostaviti svoj glas onoj koju smatrate najboljim izborom i koju biste i sami naručili za ručak ili večeru tijekom jednog zimskog radnog dana.

1. Vegan Winter

Marko Miščević

Baza: Kristal salata, matovilac, crveni kupus
Dodaci: Pečeni dimljeni tofu, pečeni batat, pečene prokulice, ukiseljena mrkva & zrnca šipka
Umak: Veganski ranch od veganske majoneze, biljnog mlijeka, jabučni ocat, češnjak u prahu, luk u prahu, peršin, kopar & papar)

Vegan Winter stilist: Lara Levak

2. Think Pink

Marko Miščević

Baza: Quinoa, rikola, crveni radič
Dodaci: Pileći file, prepečeni tofu, edamame, rotkvica
Umak: Pink hummus od slanutka, cikle, češnjaka, limuna, soli, papra i maslinovog ulja

Think Pink stilist: Vana Grgurinović

3. Fetalicious Falafel

Marko Miščević

Baza: Iceberg, radič, rikula
Dodaci: Falafel, batat, sjemenke suncokreta, marinirane pečene cherry rajčice u češnjaku i ulju od bosiljka, mrkva
Umak: Blend fete, grčkog jogurta, češnjaka i kopra

Fetalicious Falafel stilist: Helena Hastor

4. Piri Piri

Marko Miščević

Baza: Špinat, crveni radič, rikula
Dodaci: Pileća krilca mariniran u piri-piri marinadi od chilija, vinskog octa, češnjaka, dimljene paprike, sušenog origana, sušeng timijana, soka limuna i šećera, pirjani šampinjoni, cikla, pečena tikva, pečena mrkva, avokado, krastavac, klice soje, klice alfa alfa
Umak: Balsamico dressing

Piri-Piri stilist: Klara Kolarić

5. Cheesy Kale

Marko Miščević

Baza: Kovrčavi kelj
Dodaci: Smeđa riža ili kvinoja, listići parmezana, pečeni hrskavi slanutak, avokado i piletina
Umak: Maslinovo ulje, sok limuna, sol, papar, češnjak, ribani parmezan, majčina dušica

Cheesy Kale stilist: Tena Marčac


U nastavku potražite i preostalih pet odličnih recepata i imena njihovih autora koji su bili među top 10 i osvojili su GoodFood poklon bon, no nisu se plasirali u drugi krug natjecanja. Svoj glas za
finaliste možete ostaviti na ovoj web stranici, a detaljna pravila nagradnog natječaja ovdje.

Ostalih top 10 recepata

Quinoa Glow Bowl by Sanja Novotny

Baza: Baby špinat, kvinoja
Dodaci: 2 karamelizirana luka, pečena karamelizirana bundeva, na pari pripremljene prokulice, indijski oraščići, sušene brusnice, kozji sir, svježa kruška i jabuka tanko narezani, grilana nasjeckana slanina
Umak: 110g indijskih oraščića (prethodno natopljeni preko noći u vodi), 170ml vode, 65g tahinija, 17g miso paste, 14g javorovog sirupa, 45ml soka limete, 3g kurkume, 5g soli, 5g papra, 20ml maslinovog ulja, svježa menta; sve miksati sjeckalicom ili blenderom

Greenie Beenie Zucchini by Ivana Poljanac

Baza: Puter zelena salata
Dodaci: Pohane tikvice ili polpete, brokula, bijeli grah, pinjole, grana padano u listićima
Umak: Maslinovo ulje, Skyr protein sir, acceto balsamico, malo senfa, sol, papart, kopar, malo izblendanog kuhanog grašaka

Eve’s Apple by Jan Cegnar

Baza: Salata romana, baby špinat
Dodaci: Marinirani pileći file u maslinovom ulju, soli, papru i crvenoj paprici, sitni komadići crispy red jabuke, mrkva karamelizirana u maslacu, vinskom octu, acetu balsamicu, šećeru, soli i timijanu, pečeni batat, cheddar sir, prženi bademi
Umak: pirjani luk, crispy red jabuka, jabučni ocat, sol, papar, maslac

East West by Laura Novak

Baza: salata romana
Dodaci: Junetina u teriyaki umaku, zapečeni batat, crveni grah, kimchi, karamelizirani luk
Umak od šljiva za više porcija: 350g džem od šljiva, 2 žlice jabučnog octa, mala žlica papra, mala žlica češnjaka u prahu, žličica šećera – sve pomiješati i iskuhati do vrenja, poslužiti toplo

Beetlejuice by Kristiana Božičević

Baza: matovilac i pečena cikla
Dodaci: grejp ili naranča, feta sir, crispy slanutak začinjen chillijem i pečen, avokado, svježe začinsko bilje poput mente, bosiljka i korijandera
Umak: maslinovo ulje, češnjak, svježi đumbir, limeta, senf dijon, kurkuma