Top recept

Lagani i hrskavi vafli za najbolji početak dana

Tajna ovih vafla leži u njihovoj jednostavnosti

FOTO: Unsplash.com

Pripremite vafle za doručak, međuobrok ili večeru. Priprema je vrlo jednostavna i brza ako imate dobar recept za smjesu i aparat za vafle. Odvojite svega 5 minuta i napravite najbolje vafle hrskave izvana, a mekane iznutra. Izdvojili smo dva recepta za smjesu i to s jajima i bez jaja.

Smjesa za vafle s jajima

Pripremite sve sastojke, zagrijte aparat za vafle i krenite s pripremom.

Sastojci:

  • šalica brašna
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 4 žličice šećera
  • šalica mlijeka
  • jaje
  • 1 1/2 žlica maslaca – otopljenog
  • javorov sirup – za posluživanje

 

U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U drugoj mlijeko i jaje. Preko suhih sastojaka prelijte smjesu od mlijeka i jaja. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju umiješajte otopljeni maslac.

Smjesa za vafle je spremna. Ako je kalup zagrijan krenite s pečenjem. U slučaju da je smjesa pregusta razrijedite je s malo mlijeka.

Pecite vafle u kalupu za vafle dok ne postanu izvana smeđi i hrskavi, a iznutra mekani.

Vafle poslužite s voćem, javorovim sirupom ili preljevom prema želji.

 

Smjesa za vafle bez jaja

Ako slučajno nemate jaja ili ne želite jaja staviti u smjesu, tada je ovaj recept za vas. Smjesa je gotova za samo 5 minuta.

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 žličice šećera
  • 2 šalice mlijeka
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice vode
  • žličica vanilije
  • 4 žlice otopljenog maslaca

 

Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, vodu, vaniliju i maslac.

Izmiješajte mokre sastojke sa suhim i napravite glatku smjesu. Ostavite tijesto neka odmori nekoliko minuta prije nego što krenete s pripremom vafla.

Vafle poslužite s voćem, javorovim sirupom ili preljevom prema želji.