Lagani i hrskavi vafli za najbolji početak dana
Tajna ovih vafla leži u njihovoj jednostavnosti
Pripremite vafle za doručak, međuobrok ili večeru. Priprema je vrlo jednostavna i brza ako imate dobar recept za smjesu i aparat za vafle. Odvojite svega 5 minuta i napravite najbolje vafle hrskave izvana, a mekane iznutra. Izdvojili smo dva recepta za smjesu i to s jajima i bez jaja.
Smjesa za vafle s jajima
Pripremite sve sastojke, zagrijte aparat za vafle i krenite s pripremom.
Sastojci:
- šalica brašna
- žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 4 žličice šećera
- šalica mlijeka
- jaje
- 1 1/2 žlica maslaca – otopljenog
- javorov sirup – za posluživanje
U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U drugoj mlijeko i jaje. Preko suhih sastojaka prelijte smjesu od mlijeka i jaja. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju umiješajte otopljeni maslac.
Smjesa za vafle je spremna. Ako je kalup zagrijan krenite s pečenjem. U slučaju da je smjesa pregusta razrijedite je s malo mlijeka.
Pecite vafle u kalupu za vafle dok ne postanu izvana smeđi i hrskavi, a iznutra mekani.
Vafle poslužite s voćem, javorovim sirupom ili preljevom prema želji.
Smjesa za vafle bez jaja
Ako slučajno nemate jaja ili ne želite jaja staviti u smjesu, tada je ovaj recept za vas. Smjesa je gotova za samo 5 minuta.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- prašak za pecivo
- 2 žličice šećera
- 2 šalice mlijeka
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 žlice vode
- žličica vanilije
- 4 žlice otopljenog maslaca
Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, vodu, vaniliju i maslac.
Izmiješajte mokre sastojke sa suhim i napravite glatku smjesu. Ostavite tijesto neka odmori nekoliko minuta prije nego što krenete s pripremom vafla.
Vafle poslužite s voćem, javorovim sirupom ili preljevom prema želji.