Doručak

Top recept za vafle hrskave izvana, mekane iznutra

Domaći vafli su fantastični s bilo kojim preljevom

FOTO: Unsplash.com

Hrskavi izvana i mekani iznutra ovi vafli su savršeni za sve vaše omiljene nadjeve. Fantastični su s bilo kojim preljevom: borovnicama, jagodama, malinama, jabukama, šećerom u prahu, javorovim sirupom, čokoladnim preljevom… Napravite osnovni recept za smjesu za vafle jer oni će se najbolje uklopiti s bilo kojim nadjevom prema želji.

Donosimo recept za vafle hrskave izvana, a mekane iznutra. Za pripremu odvojite 15-ak minuta.

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 4 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 1 1/2 šalice mlijeka
  • 6 žlica maslaca – otopljenog
  • žličica ekstrakta vanilije

 

Recept za vafle:

Zagrijte kalup za vafle i krenite s pripremom sastojaka.

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmiješajte. Malo zagrijte mlijeko.

U drugoj posudi umutite jaja i toplo mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije. Umiješajte mokre sastojke u suhe i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Kada je tijesto gotovo, stavite ga u zagrijani kalup za vafle. Pecite vafle tako dugo dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi.

Poslužite tople vafle uz nadjev prema želji. Ovaj recept za vafle je provjereno dobar recept s kojim ne možete pogriješiti. Vafli su savršen izbor za doručak, ali i mogu poslužiti kao desert kao i međuobrok.

Pečene, ali ohlađene vafle možete čuvati i u zamrzivaču, ali najbolji su svježe pečeni vafli. S obzirom na to da recept za vafle nije komplicirani, najbolje je da uvijek napravite svježe hrskave vafle. Uživajte u ukusnim, hrskavim zalogajima!