Top recept za vafle hrskave izvana, mekane iznutra
Domaći vafli su fantastični s bilo kojim preljevom
Hrskavi izvana i mekani iznutra ovi vafli su savršeni za sve vaše omiljene nadjeve. Fantastični su s bilo kojim preljevom: borovnicama, jagodama, malinama, jabukama, šećerom u prahu, javorovim sirupom, čokoladnim preljevom… Napravite osnovni recept za smjesu za vafle jer oni će se najbolje uklopiti s bilo kojim nadjevom prema želji.
Donosimo recept za vafle hrskave izvana, a mekane iznutra. Za pripremu odvojite 15-ak minuta.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 2 žlice šećera
- 4 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1 1/2 šalice mlijeka
- 6 žlica maslaca – otopljenog
- žličica ekstrakta vanilije
Recept za vafle:
Zagrijte kalup za vafle i krenite s pripremom sastojaka.
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmiješajte. Malo zagrijte mlijeko.
U drugoj posudi umutite jaja i toplo mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije. Umiješajte mokre sastojke u suhe i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Kada je tijesto gotovo, stavite ga u zagrijani kalup za vafle. Pecite vafle tako dugo dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi.
Poslužite tople vafle uz nadjev prema želji. Ovaj recept za vafle je provjereno dobar recept s kojim ne možete pogriješiti. Vafli su savršen izbor za doručak, ali i mogu poslužiti kao desert kao i međuobrok.
Pečene, ali ohlađene vafle možete čuvati i u zamrzivaču, ali najbolji su svježe pečeni vafli. S obzirom na to da recept za vafle nije komplicirani, najbolje je da uvijek napravite svježe hrskave vafle. Uživajte u ukusnim, hrskavim zalogajima!