Hrvat ozlijeđen u strašnoj nesreći pušten s intenzivne u Veneciji. Odvjetnik: 'Odštete će biti goleme'

Marko je nakon nesreće hospitaliziran, a njegova trudna supruga je preminula

FOTO: AFP

Pacijent iz Hrvatske Marko Baković izašao je iz jedinice intenzivne njege i nalazi se na odjelu Opće kirurgije. “Njegovo opće stanje dobro napreduje. Ne znamo kada bi mogao biti otpušten jer se stanje hospitaliziranih pacijenta uvijek može mijenjati, ali trenutno stanje daje nam razloga za optimizam, rekla je Chiara Berti, ravnateljica bolnice dell’Angelo za HRT.

Dvadesetak dana nakon vjenčanja, Antonela Perković i Marko Baković nastradali su u prometnoj nesreći turističkog autobusa koji se vraćao turiste u kamp Hu u Margheri. Vozilo je sletjelo s ceste i završilo u 15-ak metara dubokoj provaliji srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio Venecije. Marko je hospitaliziran, a njegova trudna supruga je poginula u nesreći.

Dobit će veliku odštetu

U nesreći je poginula 21 osoba, uključujući dvoje djece. Među poginulima su Ukrajinci, Francuzi, Nijemci i spomenuta Hrvatica. Ozlijeđeno je 15 osoba. Istraga ove nesreće još uvijek je u tijeku. Petero Ukrajinaca koji su poginuli u nesreći živjelo je na području Općine Plitvička jezera, potvrđeno je, te je na Plitvičkim jezerima proglašen dan žalosti.

Obitelj je ozlijeđenog Marka posjetila u bolnici Mirano, nedaleko Venecije. “Ne znam što da vam kažemo. Rečeno je i nama da mu je stanje stabilno. On je u svjesnom stanju. Razgovarali smo s njim. Sjeća se nesreće”, kratko su jučer rekli roditelji. Marko je jučer saznao i da je njegova supruga Antonela preminula u stravičnoj nesreći.

“Nekoliko dana od tragedije pokušavaju shvatiti što im se dogodilo i što su preživjeli i moramo im dati vremena. Velika je podrška među pacijentima. Bili smo i s obiteljima iz Hrvatske. Oni su u teškom stanju, a zahvaljujem se i hrvatskoj konzulici s kojom smo imali sjajnu suradnju od početka”, izjavio je primarijus psihijatrije Moreno de Rossi. Talijanski odvjetnik specijaliziran za prometne nesreće rekao da obitelji žrtava, kao i ozlijeđeni, mogu očekivati odštetu i do ukupno 35 milijuna eura.