Konačno riješen slučaj trovanja mineralnom zbog kojeg se u cijeloj Hrvatskoj digla histerija. Policija prijavila dvije ugostiteljice

Nakon trovanja 19-godišnjaka, u cijeloj državi je nastala panika koja se smirila tek nakon par dana

07.11.2023. Zagreb - Zbog  zaprimljenih pacijenata uslijed konzumacije navodno kontaminirane mineralne vode, ministar zdravstva Vili  Beros dao je izjavu za medije  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Slučaj trovanja mineralnom vodom u Rijeci zbog kojeg je nastao opći kaos u cijeloj državi dobio je svoj rasplet, policija je završila kriminalističko ispitivanje i kazneno prijavila 38-godišnjakinju i 39-godišnjakinju DORH-u zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su da je 39-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo, nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se građane upozorava da ne konzumiraju sokove i mineralnu vodu koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska jer navodno uzrokuju teške ozljede jednjaka i želuca te da su slučajevi zabilježeni u Rijeci, Osijeku i drugim mjestima, primorsko-goranska policija pokrenula je istragu.

Ulile sredstvo za pranje suđa

Incident se dogodio 4. studenoga 2023. u ugostiteljskom objektu u Rijeci kada je 19-godišnji mladić ozlijeđen tijekom konzumacije bezalkoholnog pića nakon čega je hitno prevezen u KBC Rijeka gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policija je danas priopćila čime se mladić otrovao i kako je toksična supstancija dospjela u piće. “Kriminalističkim istraživanjem je po završetku potrebnih analiza, što su ih proveli djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, utvrđeno da se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina-sredstvo za čišćenje posuđa, a koje su u tu bočicu ulile osumnjičenice”, navodi policija.

Jedna predana u pritvor

U nastavku priopćenja se pojašnjava da su osumnjičenice, inače vlasnice ugostiteljskog obrta registriranog na otoku Krku, u praznu bočicu “ulile alkalnu tekućinu i nakon uporabe je neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode”.

Krajem listopada je, prilikom vraćanja neotvorenih bočica distribucijskoj tvrtki, bez njihova nadzora sporna bočica proslijeđena u riječki ugostiteljski objekt gdje je stavljena u optjecaj i poslužena gostu koji je kobnog 4. studenoga zadobio ozljede jednjaka nakon konzumacije.

Policija na kraju navodi da su obje žene prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a 39-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.