Pekare našle rupu u bizarnom Plenkovićevom zakonu pa rade svake nedjelje, ali ne smiju prodavati kruh. Po njega se ide na benzinsku

Prema novim mjerama, trgovine i pekare smiju raditi samo 16 nedjelja godišnje

Foto: Gorica.info
FOTO: Gorica.info

Iako pekare, kao i druge trgovine prema novom Zakonu o trgovini, smiju raditi samo 16 nedjelja u godini, čini se da su neki pekarski lanci pronašli rupu u zakonu.

Primjer ove nedjelje stiže iz Velike Gorice gdje je Pan Pekova pekara otvorila vrata, ali bez kruha u ponudi. Na pultu, kako je vidljivo na fotografijama koje nam je ustupila redakcija portala Gorica.info, stoji obavijest s natpisom ‘Nedjelja 21.01. radimo BEZ KRUHA’.

Većina polica na kojima obično stoji kruh su prazne, izložena su tek peciva od lisnatog tijesta, pite i bureci. U ponudi su i neka hladna pića.

Foto: Gorica.info Gorica.info

Kupci bijesni na prodavačice

“Imamo 16 radnih nedjelja i tada radimo normalno kao pekarnica, a neradnim nedjeljama radimo kao ugostiteljski objekt i ne prodajemo kruh, već lisnata tijesta, pite, bureke”, potvrdila je prodavačica velikogoričkog Pan peka za list 24sata.

Portal Gorica.info javlja da su mnogi iznenađeni kupci, koji su došli po kruh, iskaljivali bijes na prodavačicama iako one nemaju baš nikakve veze s apsurdnim zakonom koji je uvela vladajuća većina, a zbog kojeg je već podneseno nekoliko ustavnih tužbi.

Gužve u trgovinama

“Koliko sam razumjela voditelja, mi smo nedjeljom ugostiteljski objekt. Imamo i dalje lisnato i kroasane. Očito se radi o rupi u zakonu. Meni nije teško raditi jer sam ionako već tu, kao i moji kolege, ali nemamo veliki promet”, ispričala je jedna prodavačica za Jutarnji list i sama se čudeći apsurdnosti zakona, ali i negodujući zbog neugodnih iskustava s pojedinim mušterijama.

Dok kruha u ovoj pekari nema, pa u njoj nema ni neke gužve, na benzinskim postajama ga, također zahvaljujući bizarnim zakonskim odredbama, ima.

A portal Gorica.info objavio je i fotografiju iz jedne goričke trgovine, jedne od rijetkih koja je radila u nedjelju, na kojoj se vidi nepregledan red kupaca, što je još jedan dokaz da navika odlaska u vikend šoping u Hrvatskoj nije umrla. Očito i neće tako skoro.

Foto: Gorica.info Gorica.info