Pijani vozač počinio sve moguće prekršaje bježeći od Splita do Solina, policajci kod njega pronašli pištolj i nož

Splitska policija noćas je imala pune ruke posla zbog 30-godišnjaka koji je počinio više prometnih prekršaja

10.01.2024., Vukovar - Policija Opcinskom drzavnom odvjetnistvu privodi osumnjicene za napad na maloljetnike.  Photo: Borna jaksic/PIXSELL
FOTO: Borna Jaksic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Prometni policajci su sinoć oko ponoći u Splitu pokušali zaustaviti automobil, no vozač je stisnuo gas i počeo bježati prema Solinu. Pritom je prekršio više prometnih propisa, javlja policija.

Zaustavili su ga u Solinu, a 30-godišnji vozač je uhićen uz uporabu sredstava prisile jer se opirao. Napuhao je 1,91 promila, doznajemo od glasnogovornika PU splitsko-dalmatinske Jerka Kurevije.

Za volanom je bio iako mu je zabranjeno upravljanje vozilima B kategorije u koje se ubrajaju i automobili. Prilikom uhićenja, u automobilu 30-godišnjaka policajci su uočili pištolj s pripadajućim streljivom i nož.

Oduzeto mu oružje

Priveden je u službene prostorije policije, a pronađeno oružje mu je oduzeto.

Policija je 30-godišnjaka osumnjičila za veći broj prometnih prekršaja i to – vožnju u pijanom stanju, za vrijeme zabrane upravljanja vozilima, prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, odbijanje zaustavljanja, istek probnih registracijskih pločica na vozilu te nemanje vozačke dozvole.

Uz to, bit će prekršajno gonjen i zbog oružja koje je imao u automobilu, a tijekom dana bit će priveden na općinski prekršajni sud.