U Dublinu brutalno pretučena dvojica mladića iz Hrvatske. Jedan je u kritičnom stanju

Policija je obavila očevid, ali još nitko nije uhićen

Irish Garda police officers talk with a member of the public on O'Connell street, in Dublin on November 24, 2023, following a night of violent protests. Rioters who torched vehicles and looted shops in Dublin following a knife attack outside a school brought "shame" on Ireland, Prime Minister Leo Varadkar said on Friday, condemning the worst violence in decades which authorities blamed on right-wing groups. (Photo by PAUL FAITH / AFP)
FOTO: AFP

U predgrađu Dublina, u naselju Clondalkin na području Grange View Waya, u subotu oko 22 sata napadnuta su dvojica Hrvata, piše Independent.ie. Jedan mladić zadobio je teške ozljede glave i izbijeni su mu zubi. Trenutno se nalazi u bolnici Tallaght i u kritičnom je stanju.

Ozlijeđen je i njegov prijatelj, no njegove ozljede nisu opasne po život. Pretpostavlja se da obojica imaju nešto više od 20 godina. Policija je izvijestila da su uspjeli prikupiti kvalitetne snimke nadzornih kamera te da sumnjaju da su četvorica muškarca napala Hrvate.

‘Situacija ne izgleda dobro’

Nagađa se da su se dvojica Hrvata tijekom večeri družila u centru Dublina prije nego što su se vratili u područje Clondalkina. Navodno su se posvađali s grupom muškaraca ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su ušli u autobus i krenuli za Grange View Way. Ubrzo nakon što su stigli u naselje, na njih je nasrnula grupa muškaraca i brutalno ih napala.

“Policija dobro napreduje u istrazi, pokušavaju utvrditi zašto su mladići napadnuti. Mladić je u kritičnom stanju zbog teških ozljeda koje je zadobio prilikom ovog napada. Situacija ne izgleda dobro”, rekao je anonimni sugovornik za Independent. Još nitko nije uhićen, a obitelj žrtve, koja živi u Hrvatskoj, kontaktirana je tijekom vikenda i obaviještena o incidentu.