U Irskoj nasmrt pretučen mladić iz Zagorja. Shrvani otac: 'Morao sam u Dublin po tijelo svog sina, još ne znamo ništa'

Pokojni Josip bio je iz Podgore Krapinske i zadnjih nekoliko godina je s prijateljem radio u Irskoj

FOTO: AFP/Facebook

U predgrađu Dublina u subotu oko 22 sata napadnuta su dvojica Hrvata. Jedan od njih, 31-godišnjak, zadobio je teške ozljede glave, od kojih je preminuo jučer u bolnici, potvrdili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

“Mogu vam samo potvrditi da je Josip umro. Sada slijedi obdukcija, ne znamo ni mi još ništa”, rekao je otac preminulog mladića za Zagorje international. Potvrdio je da mu je sin preminuo jučer u 12.15 sati te da putuje u Dublin po tijelo svoga sina.

Pokojni Josip bio je iz Podgore Krapinske i zadnjih nekoliko godina s prijateljem je radio u Irskoj, a bavili su se slaganjem namještaja.

Ozlijeđeni mladić vraća se u Hrvatsku

Lokalni portal je kontaktirao i oca drugog pretučenog dečka, Davida D. (28) iz Strahinja Krapinskog. Bio je osjetno uzrujan jer su ga novinari kontaktirali, međutim, potvrdio je da se njegov ozlijeđeni sin vraća kući. Više detalja o samom slučaju bit će poznato nakon obdukcije Josipa, za čiju je obitelj pokrenuta humanitarna akcija.

Podsjetimo, irski mediji pisali su da su se dvojica Hrvata tijekom večeri družila u centru Dublina prije nego što su se vratili u područje Clondalkina. Navodno su se posvađali s grupom muškaraca ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su ušli u autobus i krenuli za Grange View Way. Ubrzo nakon što su stigli u naselje, na njih je nasrnula grupa muškaraca i brutalno ih napala.

Istraga je u tijeku

Policija je izvijestila da su uspjeli prikupiti kvalitetne snimke nadzornih kamera te da tragaju za počiniteljima. Irski mediji pišu da policija zasad ne sumnja da je riječ o napadu iz mržnje ili da je rasistički motiviran, no točan motiv još uvijek se pokušava utvrditi.

Hrvatski veleposlanik u Irskoj Davor Vidiš je rekao da se čeka istraga. “Pretpostavljamo, s obzirom na to da se radi o nasilnoj smrti, da će ići obdukcija i zahtjev roditelja da se tijelo prebaci u Hrvatsku. Mi izdajemo dokumentaciju, a na roditeljima je da odluče što će s posmrtnim ostacima. Ovako nešto nam se još nije dogodilo”, kaže.