U akciji Uskoka i policije uhićene dvije osobe. Neslužbeno: Na meti istražitelja i bivša rektorica Sveučilišta u Zadru

Sve je navodno povezano s aferom Josipe Rimac

25.03.2019., Zadar - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarovic prisustvovala svecanoj sjednici u povodu Dana Sveucilista u Zadru. Rektorica Dijana Vican. rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U akciji Uskoka i policije u ponedjeljak ujutro uhićene su dvije osobe na području Zagreba i Zadra. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o novoj koruptivnoj aferi proistekloj iz jednog od slučajeva povezanih s bivšom HDZ-ovom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Kako neslužbeno doznaje Telegram, akcija je usmjerena prema donedavnoj rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican kojoj su, kako nam je neslužbeno potvrđeno, istražitelji jutros pokucali na vrata.

Na meti istražitelja je i direktor jedne zagrebačke građevinske tvrtke, a navodno se radi o šefu tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. Anti Stanišiću.

Rimac urgirala kod Vican za Graditelja svratišta?

Istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjaju da je bivša državna tajnica Rimac urgirala kod bivše zadarske rektorice vezano za jedan posao na zadarskom Sveučilištu, a za koji je bila zainteresirana tvrtka zagrebačkog poduzetnika.

Zanimljivo, Josipa Rimac, dok je vršila dužnost državne tajnice u Ministarstvu uprave, stanovala je u stanu u zgradi na zagrebačkim Mlinovima čiji je vlasnik tvrtka Graditelj svratišta, piše Jutarnji list.

Ministar Malenica: ‘Uskok radi svoj posao’

Ministar pravosuđa Ivan Malenica kaže kako nema nikakvih saznanja o akciji koju policija provodi u koordinaciji s Uskokom.

“Uskok radi svoj posao, vjerujem da će tijekom dana izdati priopćenje”, kratko je izjavio Ivan Malenica, a prenosi HRT.

Uskok će nakon ispitivanja uhićenih donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.