Uskokova osumnjičenica i bivša zadarska rektorica Dijana Vican puštena iz istražnog zatvora

Već se iz Zagreba vratila u Zadar

25.03.2019., Zadar - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarovic prisustvovala svecanoj sjednici u povodu Dana Sveucilista u Zadru. Rektorica Dijana Vican. rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bivša zadarska rektorica Dijana Vican, uhićena početkom studenog u akciji USKOK-a, puštena je danas iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu, javlja Zadarski.hr. Njen odvjetnik Alan Kubat potvrdio je tu informaciju te objasnio kako je odluka o puštanju iz pritvora donesena nakon što je ispitan dio svjedoka.

Inače, Vican i građevinskom poduzetniku Anti Stanišiću 7. studenog je određen jednomjesečni istražni zatvor, a osumnjičeni u najnovijem kraku istrage protiv bivše državne tajnice Josipe Pleslić (nekada Rimac).

Tenda kao mito?

Podsjetimo, donedavna rektorica Sveučilišta u Zadru uhićena je zbog sumnje da, na poticaj Josipe Pleslić, nije naplatila bankarsku garanciju tvrtki Graditelj svratišta koja je odustala od velikog posla sa Sveučilištem.

Rimac je za to, kako sumnjaju istražitelji, od direktora spomenute tvrtke Ante Stanišića dobila mito u obliku podmirenih računa za režije u stanu u kojem je živjela te jedne tende za terasu.

Telegram je analizirao cijeli sporni natječaj kojim je zadarsko sveučilište 2019. godine nabavljalo građevinske radove na izgradnji studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa. Detaljnu analizu možete pročitati ovdje.

Vican se do sada aktivno branila

Odvjetnik Kubat je istaknuo kako se Vican u dosadašnjoj istražnoj fazi aktivno branila te je porekla krivnju koja joj se stavlja na teret.

“USKOK sad nastavlja istragu za što ima vremena u razdoblju od šest mjeseci, a po potrebi i duže. Na USKOK-u je da dokaže svoje tvrdnje, s tim što se moja klijentica spominje samo u jednom dijelu optužbe i to za povlačenje jamstva. Prema praksi državnih tijela, takvo povlačenje jamstva ne spada u nezakonite radnje i mi ćemo to dokazati. Gospođa Vican ne snosi bilo kakvu krivnju za ono čime ju se tereti”, rekao je.

Bivša rektorica Vican danas se iz Zagreba vratila u Zadar, prenosi Zadarski.hr.