Video. Ovo je početak kolone u Vukovaru koju je predvodio HOS: pjeva se o ustaškim koljačima, urliče ZDS

Iz policije su ranije potvrdili da provode izvide zbog skandiranja ustaškog pozdrava

FOTO: Twitter

U subotu je u Vukovaru održana Kolona sjećanja, a na društvenim mrežama sada se proširila snimka iz publike s početka kolone, na kojoj se može čuti kako okupljeni pjevaju ustašku pjesmu “Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana”, spjevanu u čast ustaških časnika Jure Francetića i Rafaela Bobana.

Osim toga, kako se čuje na snimci, u više navrata je dio publike, dok su pored njih prolazili HOS-ovci, uzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

 

Iz Policijske uprave vukovarske-srijemske ranije su potvrdili da provode izvide zbog skandiranja ustaškog pozdrava “Za dom spremni”. “MUP je nadzirao događaj i u tom smislu provode se aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane i uz tu situaciju”, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Pripadnici HOS-a predvodili kolonu

Novinarka RTL-a u subotu je vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu zatražila komentar o, kako je kazala, tri mladića koji su uzvikivala ustaški poklič, a on je kazao “neka policija postupa po pravilima i zakonima”. “Na 150 tisuća ljudi, da ih je 150 vikalo, to bi bio promil”, kazao je tada Penava.

Podsjetimo, ovogodišnju Kolonu sjećanja u Vukovaru, kojom se obilježila 32. obljetnica pada grada, predvodili su pripadnici HOS-a pod geslom “Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu”, što su riječi na Ovčari ubijenog pripadnika njihove postrojbe, francuskog dragovoljca Jeana-Michela Nicoliera.

Odluku o tome uoči obljetnice donio je vukovarski gradonačelnik, poručivši svima koji imaju nešto protiv HOS-a da ne dolaze u Vukovar.