Dvojica poznatih chefova otvorila su novi lokal u strogom centru Zagreba, kod Trga. Djeluje dosta zanimljivo
Naš Borko Vukosav snimio je Taco's & Burger Barr u Jurišićevoj
Chefovi Tvrtko Šakota i Marin Medak neki dan su otvorili novi lokal, Taco’s & Burger Barr u Jurišićevoj 2a. “Uzeli smo temu tacosa i burgera, za koje ljudi smatraju da su fast food hrana, a mi smo ih uzeli kao glavnu nit našeg kuharskog izričaja, odnosno mojeg jer ja radim meni.
Idemo na tacose i burgere koji su praktički jela sa šest, sedam elemenata od svježih sezonskih namirnica”, ispričao nam je Tvrtko Šakota. Kažu da prvi put na ove prostore uvode prave tortilje koje rade od tradicionalnog meksičkog brašna, masa harine.
Domaće meso sa Žumberačkog gorja
“Imamo homemade salse od više vrsta voćnih dimljenih meksičkih chilija, tomatillose, a svi prilozi su nam bazirani na kvinoji, amarantu i crnom grahu”, dodao je Šakota. Nabavljaju domaće meso sa Žumberačkog gorja, a piletinu od malih proizvođača iz Međimurja.
Kruh od kvasca starog 15 godina
Meso se peče na pravom roštilju, a pljeskavica (mješavina hrvatske junetine i odležane black angus govedine) ide uz brioš pecivo s prirodnim kvasom i raznim domaćim umacima. Tvrtko Šakota radi kruh od svog kvasca koji je star preko 15 godina.
Imaju četiri vrste tacosa i četiri vrste burgera. Cijene tacosa se kreću od 54 do 62 kune, tri komada se dobiju u porciji. Poslužuju tacoste s piletinom u adobo marinadi, rolanu svinjsku potrbušinu, juneće obraze pirjane u pivu i tequili te brancin u pivskoj korici.
Juneći obrazi pirjani u pivu i tequili
Burgere su podijelili na classic, cheese (u njega ide dimljena mozzarella) i burger chipotle špek te tjedni specijal tj. svaki tjedan će imati neki specijalni burger kuće. Cijene burgera variraju od 45 do 59 kuna. Za sve burgere koriste brioš pecivo s prirodnim kvasom.
Imaju i agua frescu, prirodnu vodu s raznim okusima koja je meksički ulični hit. Trenutno imaju dvije vrste, jednu sa chia sjemenkama, drugu s krastavcem i limetom. Toče Mezcal (alkoholno piće slično tequili od karipske agave), poslužuju 12 godina stari bourbon i imaju veliku ponudu craft piva.