Korica, prva zagrebačka craft pekarnica, otvara se na još jednoj lokaciji. Bit će u Martićevoj

Omiljena pekarnica najpoznatija je po svom sourdough raženom kruhu, briošima i cruffinu

Prva zagrebačka craft pekarnica, Korica, trebala bi se uskoro otvoriti na još jednoj lokaciji, u Martićevoj, piše Kult plave kamenice. Uz njih, na još jednoj lokaciji, na Langovom, trebao bi se otvoriti i Bread Club koji je na Trešnjevci otvoren početkom ove godine.

U Korici su specijalizirali izradu kruha s pravim domaćim starterima (kvasac od brašna i vode), maslacem i bez aditiva. Najpoznatiji su po svom sourdough raženom kruhu, briošima i cruffinu, koji je hibrid kroasana i muffina punjen kremom. Ako sve bude išlo po planu, nova korica trebala bi se otvoriti do 1. ožujka.

Tri uspješne godine

Koricu je prije tri godine otvorila Ivana Urem Marohnić, a danas surađuju s nekoliko restorana i ispred pekarnice se često mogu vidjeti redovi ljudi. Korica je bila prva craft pekarnica u Zagrebu, a prije nego što se otvorila, pravi domaći kruh mogao se naručiti preko društvenih mreža ili u trgovinama zdrave hrane.

U Korici sve proizvode rade ručno, tradicionalnim i autentičnim metodama pripreme: korištenjem kulture divljeg kvasca starije od 40 godina, uz lokalne i prirodne sastojke vrhunske kvalitete. Osim toga, sve je transparentno i proizvodi se upravo tamo gdje se i prodaje, a ljudi mogu vidjeti kako nastaje njihov kruh.