Čini se da na fejsu možete blokirati sve, osim Marka Zuckerberga i njegove supruge. Ozbiljno, probali smo

Otkriven je prilično zanimljiv detalj o funkcioniranju Facebooka

ZADNJA IZMJENA: sij. 10, 2017
Foto: Facebook Screenshot

S obzirom na činjenicu da je izmislio Facebook, čovjek bi pomislio da će Mark Zuckerberg biti dobar u korištenju te društvene mreže. E pa nije uvijek tako, neki njegovi postovi mogu biti zanimljivi i informativni, a neki su naprosto naporni i suvišni. Kakvi god oni bili, čini se da im ne možete pobjeći. Doslovno.

Naime, Facebook ima opciju blokiraj korisnika. Ako aktivirate opciju, ta osoba više ne može vidjeti objave na vašoj vremenskoj crti, niti vi njegove, ne može vas označiti, pozvati na događaje ili u grupe, započeti razgovor s vama niti vas dodati kao prijatelja. To možete napraviti s bilo kim na Facebooku, osim s parom Zuckerberg.

Možete blokirati Obame, ali Zuckerberga ne

Novinar tech portala Gizmodo je nakon jednog tvita u kojem se prikazuje obavijest da nije moguće blokirati Zuckerbergov profil na Facebooku i sam pokušao istu stvar. Ništa. Zatim je pokušao, i uspio, blokirati Sheryl Sandberg, šeficu operacija u Facebooku. Uspješno su blokirane i stranice predsjedničkog para na odlasku, Baracka i Michelle Obame.

 

Isto smo pokušali i mi u redakciji Telegrama. U slučaju Zuckerberga bezuspješno. Njegov profil naprosto je nemoguće blokirati. Sandberg smo uspješno blokirali pa odblokirali. Isto nam je uspjelo i s Chrisom Coxom, šefom proizvodnje u Facebooku, a i s američkim predsjedničkim parom.

Mi nismo uspjeli blokirati ni Zuckerbergovu suprugu

I dok je Gizmodo uspio blokirati Zuckerbergovu suprugu Priscilu Chan, nama to recimo nije uspjelo. No, nekoliko drugih njezinih imenjakinja nije bilo imuno na opciju blokiranja.

Na kraju novinar Gizmoda piše da je zamolio Facebook da objasni zašto ne može blokirati profil korisnika od kojeg mu je “fizički zlo”, ali još uvijek nije dobio odgovor.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru