Europska komisija upravo je kaznila Facebook s 110 milijuna eura; ulovili su ih da su im davali netočne informacije

Kažu da su im davali krive informacije tijekom preuzimanja WhatsAppa

ZADNJA IZMJENA: svi. 18, 2017
Foto: AFP

Europska komisija u četvrtak je kaznila Facebook sa 110 milijuna eura zbog davanja netočnih informacija tijekom istrage Komisije 2014. godine o Facebookovu preuzimanju mobilne aplikacije WhatsApp.

Komisija u svom obrazloženju navodi kako je Facebook 2014. priopćio da nije u stanju automatski povezati korisničke naloge svoje društvene mreže s nalozima na WhatsAppu, a nakon dvije godine su to napravili.

Oglasili se iz Facebooka

“Današnja odluka šalje jasan signal firmama da moraju poštovati sve aspekte pravila Europske unije o spajanju firmi, uključujući i obvezu pružanja točnih informacija”, priopćila je povjerenica Europske unije za konkurentnost Margarete Vestager. U priopćenju Komisije se navodi i kako ova kazna ne poništava odluku Komisije da odobri kupovinu WhatsAppa i nije povezana s odvojenim istragama o zaštiti podataka.

U priopćenju koje je objavljeno iz Facebooka poručuju kako su radili u dobroj vjeri te nastojali pružiti točne informacije Komisiji na svakom svom koraku. “Pogreške koje smo napravili 2014. nisu namjerne i Komisija je potvrdila da ne utječu na ishod revizije pripajanja. Današnja objava označava kraj ovog slučaja”, stoji u njihovoj objavi.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3131 članak Više o autoru