Mediji javljaju da je Nenad Bakić uložio 20 milijuna kuna u Varteks i postao većinski vlasnik

Bakić trenutno u varaždinskoj kompaniji drži 48,2 posto vlasništva

ZADNJA IZMJENA: ožu 13, 2018

Poduzetnik i osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Nenad Bakić, postao je većinski vlasnik varaždinske tekstilne kompanije Varteks. Bakić je u Varteks investirao 20 milijuna kuna, što je 81,6 posto ukupnog ulaganja koje iznosi 24,5 milijuna kuna, javlja Tportal. Ostatak od 4,5 milijuna kuna uplatio je predsjednik uprave Varteksa Zoran Košćec.

Bakić je, inače, i prije ove investicije bio najveći pojedinačni dioničar u kompaniji sa 17 posto, a sada je preuzeo većinski udio. Kako je danas napisao na svom blogu, u Varteksu sada ima upisano nešto manje od 25 milijuna kuna što je, prema njegovim izračunima, 48,2 posto vlasništva. Ako se izuzmu trezorske dionice, Bakićev udio raste na 50,5 posto, odnosno s povezanim osobama ima 51 posto.

Varteks je nakon propale dokapitalizacije došao do samog ruba

U nastavku bloga piše kako ovo nije situacija u kojoj se želio naći jer mu predstavlja “još jednu brigu na vratu, uz veliki financijski angažman”, no kaže kako će sad to “pretvoriti u priliku”. Nakon što je od dokapitalizacije Varteksa odustao britanski fond Valtegra, Bakić je odlučio investirati onoliko koliko je potrebno da prođe dokapitalizacija.

Početkom prošlog mjeseca nadzorni odbor kompanije imenovao je novu upravu. Miljenko Vidaček i Nenad Davidović razriješeni su dužnosti članova uprave zbog isteka mandata, a predsjedniku Košćecu u upravi se pridružio Krešimir Sečak, koji je u Varteks došao s mjesta izvršnog direktora zagrebačkog DOK-ING-a. Nenad Bakić konstatirao je kako Varteks trenutno ima dovoljno novca za poslovanje u sljedećih šest do devet mjeseci te kako je to dovoljno vremena da pokažu da su spremni na zaokret.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program