Varteks ima novog direktora

Ivan Perković bio je ranije u RALU Logistici, u Varteks je ušao u trenutku velikog restrukturiranja

ZADNJA IZMJENA: ruj 26, 2018
Foto: Varteks

Varteks ima novog direktora, javljaju iz varaždinske tekstilne kompanije. Ivan Perković danas preuzima novu funkciju, nakon odlaska Zorana Košćeca s čelne pozicije. Košćec postaje savjetnik za strateške projekte.

Perković je u Varteks došao u srpnju ove godine, kao član uprave zadužen za financije i restrukturiranje Varteksa. Do veljače ove godine bio je predsjednik uprave RALU Logistike, jedne od većih regionalnih kompanija za prijevoz i logistiku robe.

Faza restrukturiranja

Promjena u vodstvu dolazi tijekom procesa restrukturiranja Varteksa, koje je počelo nakon dokapitalizacije Varteksa u prvoj polovici ove godine. U dokapitalizaciji su sudjelovali poduzetnik i osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Nenad Bakić, te dotadašnji predsjednik uprave Košćec. Bakić je tada postao većinski vlasnik budući da je raspolagao s 81,6 posto kompanije, dok je ostatak pripao Košćecu.

Iz Varteksa su također izvijestili da su u prvoj polovici ove godine poslovali s pozitivnim operativnim rezultatom, čime ostvaraju i bolji trend rasta u usporedbi s prijašnjim razdobljima.

Ivan Luzar
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program