Shoutem, hrvatska firma iz New Yorka, naučit će vas preko mobitela kako da sami napravite aplikacije

U kratkom vremenskom roku i bez kodiranja možete napraviti aplikaciju

ZADNJA IZMJENA: ruj 30, 2016

Hrvatska firma s njujorškom adresom Shoutem predstavila je App Maker Academy, mobilnu aplikaciju s uputama za brzo kreiranje mobilnih aplikacija, koja uz to pomaže u savladavanju osnova mobilnog marketinga.

“Aplikacija je namijenjena svima koji žele napraviti kvalitetnu mobilnu aplikaciju u kratkom vremenskom roku, bez kodiranja i ulaganja velikih novčanih sredstava”, objasnio je Robert Sekulić, koji je u Shoutemu odgovoran za izradu App Maker Academy.

Nadogradnja postojeće Shoutem platforme

Među korisnicima njihove nove aplikacije su već postojeći Shoutem klijenti koji žele naučiti više o mobilnom marketingu, ali i novi.

Popričali smo i s Katjom Koren Ošljak zaduženoj za marketing u Shoutemu koja je za Telegram objasnila kako App Maker Academyju funkcionira u praksi. “Prve lekcije u vode korisnika kroz proces izrade aplikacija i implementacije različitih modula.

Nakon savladavanja osnovnih stvari, prelazi se na naprednije mogućnosti, od procesa objave aplikacije do integracije sa Shopifyjem (sevisom za izradu infrastrukture web shopa), WordPressom, Facebookom, Twitterom, Instagramom i drugim servisima”, kaže Ošljak.

Klijenti su im USA Today i Mashable

Shoutem je projekt tvrtke Five Luke Abrusa i Viktora Marohnića, pokrenut 2008. godine kao platforma za instant kreiranje mobilnih aplikacija. Nakon prve investicije od Hamag-Bicro u iznosu od 1,7 milijuna kuna, Shoutem je u drugoj rundi dobio investiciju slovenskog fonda RSG Capital od 1,7 milijuna dolara, a 2011. godine otvorili su ured u New Yorku.

Počeli su s izradom platforme za stvaranje mobilnih društvenih mreža, a 2012. godine lansirali su servis za izradu HTML5 mobilnih aplikacija. Servis danas omogućava ljudima koji nemaju tehničko predznanje instant dizajn i objavu aplikacija za iPhone, iPad i Androide, a na njihovoj impresivnoj listi klijenata nalaze se USA Today, Mashable, CBS-ove podružnice za izdavaštvo Simon&Schuster i Digital First Media.

“Aplikacija App Maker Academy objavljena je u AppStore i Google Play trgovinama 13. rujna i do sada ju je preuzelo 145 korisnika. Kako zapravo još nismo ni počeli s promocijom, očekujemo da će broj korisnika ubrzo snažno rasti”, otkriva Katja.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program