Izgleda da Morrissey stvarno loše piše. Za svoj prvi roman je dobio nagradu za najlošije napisanu scenu seksa

Izgleda da Morrissey ne zna pisati o seksu pa se mnogi nadaju da više niti neće

Morrissey performs at the Firefly Music Festival in Dover, Delaware, on June 19, 2015. The outspoken English singer performed a range of songs from his career including both new songs and the classics from The Smiths, including the vegetarian anthem "Meat is Murder." The sold-out, four-day event has been growing as it seeks to become the US East Coast's major summer music festival. AFP PHOTO/SHAUN TANDON / AFP / SHAUN TANDON
FOTO: AFP

Morrissey je jučer dobio nagradu za najlošije napisanu scenu seksa. Njegov debitantski roman List of the Lost već je ranije pokupio izrazito loše kritike, ali izgleda da će ga jednoglasna odluka žirija koji mu je dodijelio ovu nepoželjnu nagradu pokopati do kraja.

Ovu nagradu je inače ustanovio urednik Literary Reviewa Auberon Waugh još 1993. godine. Njegova je ideja bila da bi čin primanja ove nagrade trebao ukazati na loše napisane i redundantne pasuse opisa seksulanih odnosa u modernoj fikciji s ciljem da autore istih obeshrabri od daljnjih pokušaja pisanja.

Roman o prokletim sportašima

Bivši pjevač grupe Smiths svoj je prvijenac objavio u rujnu ove godine, a izdala ga je ugledna izdavačka kuća Penguin. U tom je djelu ispričao priču o četiri sportaša koje je prokleo neki starac u šumi, a scena koja mu je donijela nagradu opisuje seksualni snošaj jednog od njih s njegovom djevojkom Elizom.

Uz Morrisseya su se na listi nominiranih našli scenarist popularne serije Žica George Pelecanos, Joshua Cohen i Richard Bausch, a Morrissey se ovim zgoditkom priključio listi dosadašnjih dobitnika koja uključuje Melvyn Bragg, Rachel Johnson i Sebastiana Faulks. Poznati se pjevač nije pojavio na dodjeli, a bio je nedostupan i za komentare.