Dopala vam se komedija What We Do In The Shadows? E pa, sad se snima nastavak, ali u obliku serije

Novozelandski dvojac Taika Waittiti i Jemaine Clement najavio je spin-off

FOTO: Screenshot

Novozelandski dvojac Taika Waititi i Jemaine Clement koji je zajednički režirao vrlo uspješnu komediju What We Do In The Shadows, sada je najavio spin-off seriju koja će biti direktan nastavak na spomenuti film.

What We Do In The Shadows, je film koji je osmišljen kao svojevrsni reality show u kojem filmska ekipa provodi nekoliko mjeseci u kući s vampirima i dokumentira njihove svakodnevne navike. Čar tog “dokumentarca” i zapravo njegov najsmješniji aspekt je to što je pokazao da i vampiri imaju vlastite razmirice unutar istog kućanstva.

Wellington Paranormal će imati šest polusatnih epizoda

Osim toga, ti vampiri koji su i cimeri, svakodnevno (ili bolje reći svakonoćno) imaju problema sa suparničkom bandom vukodlaka. Waititi i Clement su već najavili nastavak film What We Do In The Shadows koji će se zvati We’re Wolves, a koji će se očito baviti suparničkom frakcijom vukodlaka.

No prije toga će se pozabaviti spin-off serijom, koja će se zvati Wellington Paranormal. U intervjuu za Stuff, Jemaine Clement je izjavio da će prva sezona imati šest 30-minutnih epizoda. Serija će se ovog puta usredotočiti na detektive Mikea Minoguea i Karen O’Leary (koje su gledatelji upoznali u What We Do In The Shadows).

Serija će ličiti na X-Files, ali sa zombijima

Detektivi Mike i Karen (koje glume istoimeni glumci) patroliraju Wellingtonom, glavnim gradom Novog Zelanda u potrazi za zloćudnim i nadnaravnim bićima koja su se očito pojavila u njihovom gradu. Veliki kamen spoticanja u tom poslu će im biti to što ih je u What We Do In The Shadows Victor (kojeg glumi redatelj Waititi) začarao tako da ne mogu vidjeti mrtva tijela i krv.

Izvršni producent serije Paul Yates opisao je Wellington Paranormal kao još jedan projekt u dokumentarističkom stilu, no ovog puta scenaristi više crpe inspiraciju iz X-Filesa. U seriji ćemo ponovno vidjeti neke od poznatih likova, ali prema Yatesovim riječima, ovog puta će se Wellington suočiti i sa zombijima.

Waititi se probio u Hollywood svojim Thor: Ragnarokom

Jemaine Clement je zajedno s Brettom McKenziejem tvorac novozelandske najpopularnije serije Flight of the Conchords nominirane za deset Emmyja. Redatelj i glumac Taika Waititi također je radio na Flight of the Conchords, nakon čega je zaredao nekoliko vrlo hvaljenih filmova poput Boy, Eagle vs Shark i Hunt For The Wilderpeople. Daleko najveći uspjeh postigao je s novim Thor: Ragnarok, kojeg su mnogi proglasili najboljim Marvelovim filmom.