Autorica '50 nijansi sive' najavila da piše novu knjigu, ovaj put želi ispričati istu priču iz perspektive glavnog lika

E.L. James tvrdi da postoje dvije strane svaka priče, sada ćemo saznati Grayevu

British author E.L James poses for photographers ahead of the UK Premiere of 'Fifty Shades of Grey' in central London on February 12, 2015. AFP PHOTO / LEON NEAL
FOTO: AFP

E.L. James, autorica smiješno popularne trilogije o seksualnom narcisu Christianu Grayu danas je svijetu obznanila da se konačno odlučila smilovati hordama svojih vjernih čitatelja i dati šansu ovom antijunaku koji to zapravo baš i nije da ispriča svoju stranu priče. Britanska autorica jutros je tako na Instagramu najavila svoje najnovije književno remek djelo koje je naslovila “Grey”.

Radi se o nekakvoj izmijenjenoj verziji prvog romana megapopularne trilogije “Pedeset nijansi sive” u kojoj će se cijela ta već dobro poznata, pa čak već i ekranizirana, štorija objelodaniti kroz enigmatičnu perspektivu upravo ovog omiljenog sadista.

U izjavi kojom je popratila svoju objavu objasnila je da se na taj korak odlučila zbog toga što njezino čitateljstvo još uvijek žudi za uvidom u Christianovu mračnu prošlost. “Svatko tko je ikad bio u nekoj vezi dobro zna da postoje dvije strane svake priče”, rekla je ona. “Bilo mi je veliko zadovoljstvo vratiti se pisanju i ponovo dijeliti svijet s Christianom i Anom.”

Roman “Grey” će se na američkom tržištu moći kupiti već od 28. lipnja.

 

Neviđeni uspjeh prve knjige

Književni serijal “Pedest nijansi” neočekivano je izrastao u vjerojatno najmasivniju književnu franšizu u posljednjih nekoliko desetljeća s dosad više od 125 milijuna prodanih primjeraka.

Ove je godine prema prvom nastavku trilogije E.L. James snimljen i film. I premda ga je kritika dočekala na nož, producenti itekako imaju razloga za veselje budući da je taj filmski uradak uprihodio 500 milijuna dolara na kino blagajnama. Ekranizacije preostala dva nastavka najavljeni su za 2017., odnosno 2018. godinu.