Autorica Harryja Pottera ima savršen odgovor na pitanje je li Dumbledore gej

Dumbledore je navodno u svojoj mladosti imao burnu ljubavnu aferu

U slučaju da Vam treba osviježiti pamćenje, na predstavljanju sedme i posljednje knjige iz serijala o Harryu Potteru, na pitanje jednog od obožavatelja je li upravitelj slavne Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts, Albus Dumbledore, ikad bio zaljubljen, J. K. Rowling se nasmijala i ispalila “Dumbledore je gej”. Poznata britanska autorica ovo je zanimljivo otkriće objavila u New Yorku, još davne 2007. godine. Ne znam kako mi je to tada promaklo! Em sam pasionirani heripoterovac, em sam se u to vrijeme gorljivo bavio LGBT aktivizmom, barem na papiru. Naime, Dumbledore je navodno u svojoj mladosti imao ljubavnu aferu s Gellertom Grindelwaldom.

Cijela se priča reaktualizirala kad je obožavateljica nakon 7 dugih godina otkrila za nju očito šokantnu spoznaju o seksualnoj orijentaciji omiljenog nam čarobnjaka – na moju veliku sreću jer inače vjerojatno nikad ne bih saznao zašto sam toliko volio tog čudnovatog starca. U međuvremenu je posramljena korisnica twittera obrisala svoj korisnički račun, ali je zato ostao legendarni odgovor autorice serijala.

CA4NfxkUMAAxX0e.png-large

Na izjavu autorice posta (@anakocovic21), koja je vjerojatno naše gore list, kako ona Dumbledorea naprosto ne vidi u tom svjetlu, Rowling je uzvratila da je to vjerojatno zbog toga što i gej ljudi izgledaju – gle čuda – poput svih drugih ljudi.

Može Kim Kardashian obljavljivati što god želi s planom da slomi internet, ali vijest o Dumbledoreovoj seksualnosti dokazala je da može pojesti cijeli internet, uključujući Kim zajedno s cijelom njenom tugujućom rodbinom. I onda će netko reć da je književnost mrtva. Svašta!