Britanski bend Enter Shikari će idućeg mjeseca prvi put nastupiti u Zagrebu

Nastup u Zagrebu bit će njihov jedini koncert u našoj regiji

FOTO: Facebook

Britanski post-hardcore/eletronicore kvartet Enter Shikari nastupit će u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u subotu, 3. listopada. Ovaj bend u Hrvatsku dolazi po prvi put, u sklopu europske turneje koja prati hvaljeni album “The Mindsweep”. Nastup u Zagrebu bit će njihov jedini koncert u našoj regiji.

Energična četvorka Enter Shikari na sceni su prisutni još od 2003. godine. Već prvom pojavom zainteresirali su publiku svojom eksplozivnom mješavinom žanrova u rasponu od punk rocka, metalcorea i hardcorea do drum’n’bassa, dubstepa, industriala, techna i trancea. Bend od početka djeluje u istoj postavi – Rou Reynolds (vokal), Rory, Clewlow (gitara), Chris Batten (bas) i Rob Rolfe (bubnjevi), a diskografiju su ispunili s ukupno četiri studijska izdanja.

Kao predgrupa stiže još jedan bend iz Britanije

Debi “Take To The Skies” ušao je direktno na 4. mjesto britanske top liste albuma i prodao se u zlatnoj tiraži. Ponešto slabiji plasman ostvario je nasljednik “Common Dreads” iz 2009., da bi se s ostala dva izdanja, “A Flash Flood Of Colour” iz 2012. i ovogodišnjim “The Mindsweep” ponovo probili među najatraktivnije bendove iz Britanije. Naporne turneje, pogotovo između posljednja dva albuma, Enter Shikari je skratio EP-em “Rat Race” na kojem su se našla tri singla izbačena tijekom protekle dvije godine.

Kao predgrupa nastupiti će još jedan bend iz Britanije. Riječ je o Hacktivistu, peteročlanoj grupi koja je poznata po svom miješanju metala, grimea, hardcorea i hip-hopa.