Bryan Cranston u novom filmu glumi scenarista kojem je zabranjen rad u Hollywoodu zbog veza s komunistima

Riječ je o jednom od najtalentiranijih scenarista 50-ih godina prošlog stoljeća

FOTO: Youtube

U povijesti Hollywooda ne postoji puno osoba kontroverznijih od Daltona Trumba, briljantnog scenarista koji se našao pod snažnim ucjenama filmske industrije zbog svoje povezanosti sa sovjetskom Komunističkom partijom. Pravo je čudo da se ova zanimljiva priča nikad dosad nije ekranizirala, no i to je sad odrađeno, a upravo je predstavljen i prvi trailer.

Redatelj filma je majstor komedije Jay Roach, koji je zaslužan za trilogije “Austin Powers” i “Dozvola za brak”. Sjajni Bryan Cranston utjelovio je Daltona Trumba, koji se u filmu nazali na vrhuncu svoje scenarističke karijere. Nažalost, uzlazna putanja njegove karijere naglo je prekinuta odlukom američke vlade da javno razotkrije sve one predstavnike velikih industrija koji su bili simpatizeri komunističkog režima.

Izgnan iz Hollywooda

Zbog činjenice da je odbio svjedočiti protiv bilo koga iz filmske industrije, Trumbo je bio prisiljen odslužiti kaznu u federalnom zatvoru. Nakon izlaska, onemogućen mu je pronalazak bilo kakvog posla u Hollywoodu. No to ga nije spriječilo da napiše scenarij za kultni film “Spartak” Stanleya Kubricka.

O filmu “Trumbo” priča se već nekoliko godina, a 2013. je potvrđen je angažman Roacha i Cranstona. Dok se projekt razvijao, okupljena je vrlo impresivna postava glumaca koja uključuje Johna Goodmana, Louisa C.K.-a, Helen Mirren, Diane Lane, Elle Fanning i Michaela Stuhlbarga. Scenarij je napisao John McNamara, a u svjetskim kinima počet će se prikazivati krajem godine.