Christian Bale i Brad Pitt glavne su zvijezde filma koji se bavi financijskim krahom i prevarama na Wall Streetu

To je priča o stručnjacima koji su iskoristili krizu kako bi zaradili ogroman novac

FOTO: Youtube Screenshot

Financijska kriza koja je 2007. i 2008. snažno pogodila SAD i za posljedicu bez domova ostavila tisuće ljudi, tema je novog filma redatelja Adama McKaya. Naziva “The Big Short”, u ovom filmu glavne uloge igraju Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling i Brad Pitt.

“The Big Short” baziran je na istoimenoj knjizi pisca Michaela Lewisa. Fokusiran je na priče nekoliko poznatih stručnjaka s Wall Streeta koji su bili dobro upoznati s bankarskim sustavom i koji su odlučili iskoristiti njegovu prijetvornost kako bi zaradili ogroman novac, dok se u pozadini njihova plana urušavala američka ekonomija.

Skrivena predviđanja o novčanom kolapsu

Christian Bale glumi Michaela Burryja, neurologa koji se počeo baviti investicijskim fondovima i koji je još 2005. prepoznao sve slabosti u američkom drugorazrednom sustavu hipoteka. Carrell glumi menadžera Stevea Eismana, Gosling trgovca dionicama Deutche Banka Grega Lippmanna, a Pitt trgovca Cornwall Capitala Bena Hocketta.

Kako je bilo i za očekivati, foršpan ne otkriva previše detalja o tome kako su ovi financijski stručnjaci iskoristiti slabosti sustava, no prikazuje skrivena predviđanja o novčanom kolapsu i brojne optužbe za prevaru i pohlepu. Uz prikladno odabranu “When the Levee Breaks” Led Zeppelina koja svira u pozadini, ovaj trailer zapravo dosta podsjeća na “Vuka s Wall Streeta”.

Uz navedene glavne zvijezde, u filmu će se pojaviti i Marisa Tomei, Melissa Leo, Selena Gomez, Karen Gillan i Max Greenfield, a premijera je zakazana za Božić.