Debitantski film Scarlett Johansson donosi priču o ženi koja ostaje bez najbolje prijateljice, poznato je i tko će glumiti

Glavne uloge dodijeljene su glumicama June Squibb i Jessici Hecht

FOTO: AFP

Znamo da glumica Scarlett Johansson snima svoj debitantski dugometražni projekt. Riječ je o filmu “Eleanor the Great”, a njezin redateljski prvijenac nastaje uz studijsku potporu Sony TriStara, piše Cinema Daily.

Film, koji je isprva imao naslov “Eleanor, Nevidljiva”, prati Eleanor Morgenstein, 90-godišnju ženu koja pokušava živjeti punim plućima nakon smrti svoje najbolje prijateljice. Odlučuje započeti novi život vraćajući se u New York, nakon što je davno otišla u mirovinu u Floridu.

Datum izlaska filma još nije objavljen, a scenarij je napisao Tory Kamen, pisac televizijske serije “The Mick”. Johansson će producirati film putem svojih produkcijskih kuća These Pictures, Pinky Promise i Maven Screen Media.

Nominacije za Tony nagradu

Poznata su imena glavnih glumaca u filmu. Riječ je o glumicama June Squibb – koja će igrati Eleanoru – i Jessici Hecht. Squibb (94) – koja je bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu “Nebraska” 2013. godine – pamtimo i po zapaženim ulogama u filmovima “Palm Springs” i “Thelma”, kao i u televizijskoj seriji “Life & Beth”. Jessicu Hecht, s druge strane, poznajemo po ulogama u seriji “Breaking Bad” i “The Boys”. Zanimljivo, na Broadwayu su Johansson i Hecht zajedno glumile u predstavi “A View from the Bridge”, za koju su obje primile nominaciju za Tony nagradu.

U glumačkoj ekipi filma “Eleanor the Great” najavljeno je i nekoliko kolega Scarlett Johansson iz Marvelovog filmskog univerzuma (MCU), poput Chiwetela Ejiofora i Erina Kellymana.

Podsjetimo, Johansson je bila najplaćenija glumica na svijetu 2018. i 2019. godine, a magazin Time 2021. godine proglasio ju je jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu. Njeni filmovi zaradili su više od 14,3 milijarde dolara diljem svijeta, što je čini jednom od najbolje plaćenih filmskih zvijezda svih vremena.

‘Black Widow’

Svoj glumački debi doživjela je još kao desetogodišnjakinja u fantasy komediji “North”. Njena prva ozbiljna uloga bila je na filmu “Izgubljeni u prijevodu” 2003. godine, redateljice Sofije Coppole. Johansson se također pojavila u nekoliko filmova Woodyja Allena, uključujući “Match Point”, “Scoop” i “Vicky Cristina Barcelona”.

Glumica je igrala i ulogu Crne udovice u filmu “Iron Man 2”, a blistava izvedba donijela joj je i priliku za samostalni film s tim Marvelovim likom. Godine 2021., to je i realizirano s filmom “Black Widow”.