Kultura

Dr. Dre potvrdio izlazak svog novog albuma (prvog nakon 16 godina pauze) i oduševio sve fanove

Ovaj album će biti i soundtrack filma 'Straight Outta Compton'

LOS ANGELES, CA - JUNE 29: Rapper Dr. Dre performs during the Snoop Dogg, Kendrick Lamar, J.Cole, Miguel and SchoolBoyQ concert during the 2013 BET Experience at Staples Center on June 29, 2013 in Los Angeles, California.   Chelsea Lauren/Getty Images for BET/AFP
FOTO: AFP

Prošlog tjedna počele su kolati glasine kako će Dr. Dre uskoro izdati novi album. S obzirom da se takve priče s vremena na vrijeme pojavljuju već godinama, nitko to nije shvatio pretjerano ozbiljno. Dre je svoj posljednji studijski album “Chronic: 2001” izdao prije 16 godina, a dugoočekivani i puno puta najavljivani nastavak “Detox”, koji je originalno bio predviđen za 2011., nikad nije izašao.

Ovaj legendarni producent i reper je jučer na svojoj novoj radijskoj emisiji The Pharmacy, koja se emitira na internetskoj postaji Beats 1, potpuno neočekivano objavio da je kompletirao novi materijal i da on izlazi u prodaju već ovog petka. To će ujedno biti i službeni soundtrack biografskog filma o grupi N.W.A. naziva “Straigh Outta Compton”. Naziv albuma je “Compton: The Soundtrack” a na njemu će između ostalih gostovati i Eminem, Kendrick Lamar, Ice Cube, Snoop Dogg i The Game.

My grand finale. #Comptonapple.co/compton

Gepostet von Dr Dre am Samstag, 1. August 2015

 

“Kad sam pogledao prvu verziju filma, dobio sam ogromnu inspiraciju koju sam prenio u studio i snimio hrpu novih pjesama. Držao sam to u tajnosti koliko sam god mogao, i album je sad konačno gotov. Zvuči odlično i jako sam ponosan kako je ispao”, izjavio je Dre na svojoj emisiji. Ovaj legendarni reper otkrio je i zašto “Detox” nikad nije izašao: “Jednostavno nije bio dobar. Nećete naći puno glazbenika koji će vam to priznati. Pravi razlog zašto ‘Detox’ nikad nije dovršen je činjenica da se meni nije sviđao. Godinama sam naporno radio na njemu, ali nisam napravio proizvod za kojeg sam smatrao da bi zadovoljio moje fanove”, rekao je.

Film “Straight Outta Compton” krenut će se prikazivanjem 14. kolovoza, a još uvijek nije poznato hoće li hrvatski distributeri preuzeti prava za prikazivanje u domaćim kinima.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu