Eastwood snima film o terorističkom napadu koji se dogodio 2015. u vlaku za Pariz, glavne uloge je dao tipovima koji su ga spriječili

Zvat će se 15:17 to Paris, radi se o 36. filmu koji će Clint Eastwood režirati

This US Air Force photo obtained August 24, 2015 shows (Right to Left) Airman 1st Class Spencer Stone, Aleksander Skarlatos and Anthony Sadler as they pose for a photo in Paris August 23, 2015, following a foiled attack on a French train. Stone was on vacation with his childhood friends, Aleksander Skarlatos and Anthony Sadler, when an armed gunman entered their train carrying an assault rifle, a handgun and a box cutter. The three friends, with the help of a British passenger, subdued the gunman after his rifle jammed. Stone's medical background prepared him to begin treating wounded passengers while waiting for the authorities to arrive. Stone is an ambulance service technician with the 65th Medical Operations Squadron stationed at Lajes Field, Azores. AFP PHOTO/US AIR FORCE/RYAN CRANE = RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / US AIR FORCE/RYAN CRANE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS = / AFP PHOTO / US AIR FORCE / Ryan Crane
FOTO: AFP

Iako mu je 87 godina i ima četiri Oscara, Clint Eastwood ne pokazuje znakove umora; prihvatio se režije novog filma koji će opisati stvarni događaj terorističkog napada koji se dogodio 21. kolovoza 2015. u vlaku koji je vozio iz Amsterdama u Pariz.

Priča ide ovako – 25-godišnji Marokanac Ayoub El Khazzani naoružan s modernom verzijom Kalašnjikova otvorio je paljbu na putnike vlaka. Srećom, trojica Amerikanaca, od kojih su dvojica bili pripadnici američke vojske, reagirali su brzo i uspjeli su ga oboriti prije nego što je bilo ozbiljnih žrtava.

Dolazi u kina u drugoj polovici 2018.

Anthony Sadler i dvojica američkih vojnika, Alek Skarlatos i Spencer Stone obuzdali su napadača pri čemu je Stone, koji je prvi krenuo na El Khazzanija, ranjen nožem. Sada će sva trojica demonstrirati događaje od tog dana u filmu, budući da ih je Eastwood angažirao da glume sami sebe.

Film će se zvati 15:17 to Paris, a nakon filmova American Sniper i Sully, ovo će biti još jedan u nizu Eastwoodovih filmova o stvarnim herojima. Snimanje je tek počelo, a film se očekuje u kinima u drugoj polovici 2018.