Epski 4-minutni trailer najavljuje novu zastrašujuću sezonu serije 'The Walking Dead' (i neke neočekivane zaplete)

Tvorci serije su izjavili kako imaju materijala i ideja za još barem desetak sezona

FOTO: Youtube

“The Walking Dead” je uvijek snažno zastupljen na Comic-Conu u američkom gradu San Diego. Riječ je o najvećoj konvenciji stripova i povezanih medija koja je počela kao mali skup obožavatelja znanstvene fantastike, a s godinama je izrasla u događaj zapisan u anale popularne kulture, s utjecajem na sve forme zabave i prisustvom više od 150.000 posjetitelja svake godine.

Logično je da se predstavnici “TWD-a” stoga moraju tamo pojaviti, jer oni objedinjuju fanove stripa i TV-a. Tijekom njihova jučerašnjeg panela, premijerno je emitiran i trailer za novu, šestu sezonu. Promotivni plan većine američkih serija je poprilično šablonski; kreće se s kratkim teaserima koji traju od 10 do 30 sekundi, pa s plakatima, fotografijama sa snimanja, da bi se malo duži trailer u trajanju od minutu ili dvije objavio nekoliko tjedana prije premijere prve epizode.

No to nije slučaj sa “The Walking Dead”. Oni su na Comic-Conu, pred mnoštvom oduševljenih obožavatelja, predstavili trailer u trajanju od pune 4 minute koji otkriva dosta toga što će se zbivati u novoj sezoni, iako emitiranje kreće tek početkom listopada. Trailer počinje tamo gdje je završila zadnja emitirana epizoda, s masakrom u Alexandriji i ponovnim susretom starih prijatelja, Ricka i Morgana. Čini se da ni u novoj sezoni neće biti mira u ovom gradu-tvrđavi. Svi članovi stalne glumačke postave su (zasad) tu, i u stalnoj su borbi s neprestano navirućim zombijima. Stari stanovnici Alexandrije su i dalje nepovjerljivi prema novopridošlima, a čini se da Rick dolazi u intenzivan sukob s nekim od svoje originalne ekipe. Sasad je neizvjesno o kome je riječ.

Društvene mreže su podivljale nakon što je ovaj 4-minutni trailer osvanuo na internetu. Tvorci “TWD-a” su bili svjesni da moraju ostaviti snažan pečat na ovogodišnjem Comic-conu, posebno zato što su došli promovirati i službeni spin-off, “Fear The Walking Dead”, za kojeg su također predstavili novi trailer.

“The Walking Dead” je već šest godina zaredom jedna od najgledanijih u najuspješnijih serija, a njeni tvorci su nedavno izjavili kako imaju materijala i ideja za barem još desetak sezona. Jedino je pitanje koliko će dugo mreža AMC biti spremna ulagati u njih, što naravno ovisi o gledanosti. No s trailerom koji je instantno postao viralan, čini se da ni šesta sezona neće biti ništa slabija od prethodnih.

https://twitter.com/ZIPERATIVO/status/619695426313265152