Gitarist Rolling Stonesa tvrdi da su solo albumi Micka Jaggera besmisleni i da to zapravo nitko nije slušao

Keith Richards misli da je Jagger snimao solo albume jer je imao problema s egom

TORONTO, ON - SEPTEMBER 17: Musician Keith Richards speaks onstage during the "Keith Richards: Under The Influence" press conference at the 2015 Toronto International Film Festival at TIFF Bell Lightbox on September 17, 2015 in Toronto, Canada.   Jemal Countess/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Keith Richards će zauvijek biti izvor kontroverznih izjava, i one vrlo vjerojatno nikad neće prestati biti zabavne. U najnovijem intervjuu kojeg je dao američkom magazinu GQ, gitarist Rolling Stonesa se dosta posprdno osvrnuo na solo karijeru Micka Jaggera.

Richards, koji je prije nekoliko mjeseci objavio treći samostalni album “Crosseyed Heart”, priznao je kako nije ni razmišljao o karijeri izvan Stonesa sve dok Jagger nije odlučio staviti rad u grupi na pauzu kako bi se fokusirao na svoje solo projekte tijekom 80-ih. “Počeo sam snimati svoje pjesme samo zato što on nije radio s nama, pa sam se morao baviti drugim stvarima”, rekao je Richards.

Kreativnost mu je na prvom mjestu

Uvjeren je kako je Jagger odlučio snimati solo albume jer je imao problema s vlastitim egom koji ga je tjerao da se dokaže izvan matične grupe. “On zapravo nije imao ništa za reći na tim pjesmama. Koliko je albuma snimio, 2? ‘She’s The Boss’ i ‘Primitive Cool’? Jeste li vi uopće poslušali to? Jer ja nisam” rekao je osebujni gitarist novinaru GQ-a.

Richards je potom dodao da je njemu samom tijekom procesa snimanja pjesama kreativnost na prvom mjestu. “Nikad mi motiv nije bio snimiti singl ili album koji će me proslaviti ili s kojim ću poslati neku poruku. To nije način na koji funkcioniram u studiju. Ja samo želim snimati dobre pjesme s dobrim glazbenicima od kojih mogu nešto naučiti”, rekao je.

Bizarna priča o pepelu njegova oca

U istom intervjuu Richards se osvrnuo i na legendarnu priču o tome kako je jednom prilikom pošmrkao dio pepela svog pokojnog oca. “Držao sam ga u jednoj kutiji u svojoj kući u Engleskoj. Došao sam na ideju da u dvorištu zasadim hrast i palo mi je na pamet da bi mogao uzeti malo pepela da posipam po zemlji oko drveta. Kad sam otvorio tu kutiju, dio pepela je pao na stol. Moj stari je znao da volim konzumirati kokain s vremena na vrijeme, pa sam zato pošmrkao malo tate”, rekao je Richards, iako nitko nije siguran da li se to zaista dogodilo.