Grupa Placebo je u Londonu snimila live akustični album koji je, čini se, oduševio sve kritičare

Album je snimljen u sklopu MTV Unplugged koncerta

Placebo je polovicom kolovoza odradio zanimljivi koncert u sklopu MTV Unpluggeda, dobro poznatog koncertnog koncepta ove televizijske kuće. Uz novog bubnjara Matta Lunna i gostujuće glazbenike, Placebo nisu igrali na sigurno, već su popisu izvedenih pjesama dodali one poput “Bosco”, koju do tog trenutka nikada nisu izveli uživo.

Ovaj bend se bliži 20. obljetnici svojeg djelovanja, i za to vrijeme izdali su sedam studijskih albuma koji su se prodali u više od 12 milijuna primjeraka. Odradili su i nekoliko velikih svjetskih turneja koje su se u trajanju protezale do čak 18 mjeseci. Frontmen Placeba Brian Molko kaže kako je ovakav koncert bio nešto što do sad nisu nikad napraviti i zato su bili jako motivirani. “Htjeli smo pokušati nešto izazovno i drukčije od onoga što inače radimo na koncertima. Cijeli proces oko MTV Unpluggeda je bio vrlo zanimljiv jer smo kreirali nešto novo tijekom samog izvođenja”, rekao je Molko.

Novi aranžmani poznatih hitova

Zbog izazovnosti samog projekta, članovi benda su nakon poziva MTV-a odlučili da neće samo ogoliti svoje pjesme za akustično izvođenje, već da će napraviti dosta drukčije aranžmane kakve publika još nije imala prilike čuti. Konačni rezultat zvuči dosta impresivno. U jednom trenutku energičan su i snažan rock sastav, dok su u drugom prepušteni lijepom i suptilnom gudačkom aranžmanu na mega hitu “For What It’s Worth”. Glazbeni doživljaj obogatili su arapski i indijski instrumenti, skladno se uklopivši u vizualni program.

Snimka MTV Unplugged koncerta od sad se nalazi u prodaji, u formatu DVD-a i dvostrukog albuma.