Grupa Ramones ponovno je oživljena u sklopu jednog legendarnog stripa

Time će se obilježiti 75. godišnjica Archiea i 40. godišnjica Ramonesa

FOTO: Facebook

Američki punkeri The Ramones pojavit će se u kultnom strip serijalu Archie koji će izaći 2016. pod nazivom “Archie Meets Ramones”, piše Uncut. Strip serijal Archie prvi put je objavljen 1942., a prikazuje avanture Archieja Andrewsa i njegovih tinejđerskih prijatelja koji žive u američkom gradu Riverdaleu.

Ramonesima ovo nije prvi puta da će dobiti svoje stripovsko izdanje. Priča benda ovjekovječena je u stripu uključenim u njihov “Weird Tales Of The Ramones” box set iz 2005. Koautor stripa Matthew Rosenberg rekao je da se ovakva kombinacija nekome može učiniti čudnom, ali da su za njega te dvije stvari povezane. “Zbog Archieja sam ušao u svijet stripova, a zbog Ramonesa sam počeo slušati punk, stoga su te dvije stvari za mene oduvijek povezane. Ramonesi su moji punk heroji, idealni su za strip, a Archie ima dugu povijest povezanosti s glazbom, volju da isproba i radi cool nove stvari, stoga, za mene to ima smisla”, rekao je.

Ostvarenje sna za autore stripa

Drugi koautor Alex Segura istaknuo je da su svi veliki fanovi Ramonesa, a iako im je, dodao je, trebalo neke vrijeme da razrade detalje. Jednom kad su počeli, stvari su išle veoma brzo. “To će biti jedno super zabavno poglavlje s coverima doista nevjerojatnih umjetnika”, rekao je, ne otkrivajući pritom o kome se radi. “A sve se lijepo poklapa – 75. godišnjica stripa i 40. godišnjica Ramonesa. Radi se o ostvarenju sna”, naglasio je Segura.

Coming soon: ARCHIE COMICS meets Ramones. 2016.

Gepostet von Ramones am Dienstag, 14. Juli 2015

Ilustratorica Gisele Lagace istaknula je da je i sama svirala uglavnom u punk rock bendovima te da su često radili obrade Ramonesa. “Uzbuđena sam što ću ilustrirati ‘Archie Meets Ramones’. Prenijet ću energiju i strast Ramonesa kako bih osigurala da voljeni Riverdale dobije srednju školu Rock ‘N’ Rolla”, kazala je.

Posljednjih godina u stripu Archie su se pojavili neočekivani likovi, od grupe Kiss do Predatora (iz istoimenog filma iz 1987. u režiji Johna McTiernana, a radi se o pripadniku neimenovane okrutne ratničke rase koja lovi agresivne, opasne i naoružane pripadnike drugih civilizacija zbog inicijacije, sporta i trofeja).