HBO uskoro izlazi sa serijom u kojoj glumi Anthony Hopkins, i čini nam se da bi mogla biti ozbiljno dobra

Westworld su radili J.J. Abrams, Jonathan Nolan i Anthony Hopkins

FOTO: YouTube

Stigao je trailer za idući veliki projekt televizijske kuće HBO, Westworld. Seriju koja bi trebala naslijediti megapopularnu Igru prijestolja napravio je mlađi Nolanov brat Jonathan, a producirao ju je J.J. Abrams, jedan od trenutačno najtraženijih redatelja na svijetu, dok jednu od glavnih uloga igra veteran Anthony Hopkins.

U središtu radnje nove HBO-ove serije naći će se bogati mogul koji vodi zabavni park za odrasle koji je pun humanoidnih robota, piše Business Insider. “Radnja Westworlda vremenski je smještena na sjecište bliske budućnosti i izmišljene prošlosti. Istražuje svijet u kojem svaka vrsta ljudske potrebe, bez obzira radi li se o najnižim strastima ili plemenitim pobudama, može biti upražnjena”, najavljuju iz HBO-a.

Čini se da ćemo radnju pratiti dosta teško

Moramo priznati da trailer za Westworld obiluje dosta kompleksnim i zbunjujućim scenama, ali svakako daje naslutiti da bi se moglo raditi o dosta zanimljivom SF projektu.

Serija se, inače, temelji na jednoj drugoj TV iz 1972 koju je napisao i režirao Michael Crichton, čovjek kojeg, između ostaloga, pamtimo i po blockbusterima kao što je Jurski park.

A zanimljivo je i što je premijera serije, koja je sad zakazana za jesen, postponirana u čak dva navrata. Navodno smo Westworld trebali gledati već nekad prošle godine, ali je HBO dvaput odgađao emitiranje serije i to zbog produkcijskih problema.

Nasljednica Igre prijestolja

Kako nam se neizbježno približava kraj Igre prijestolja (završetak snimanja najavljen je s krajem osme sezone), jasno je da se u HBO-u nadaju da će ovom zvjedanom serijom nastaviti privlačiti publiku.

Jer, budimo realni, HBO trenutačno očajno treba novi jak projekt s obzirom na to da je svima prilično jasno da je ta televizijska kuća predugo ovisila isključivo o Igri prijestolja. No, kako se čini, Westworld bi mogao biti dostojan nasljednik jedne od najpopularnijih serija svih vremena.