Iggy Pop predstavio je u Cannesu svoj novi dokumentarac, a usput se malo raspričao o svemu i svačemu

Kaže da je većinu vremena proveo na drogama i da bi prije umro nego slušao techno

US singer Iggy Pop poses as he arrives on May 19, 2016 for the screening of the film "Gimme Danger" at the 69th Cannes Film Festival in Cannes, southern France. / AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
FOTO: AFP

Punk ikona Iggy Pop izrazio je zadovoljstvo zbog načina na koji nove tehnologije glazbenicima omogućuju brzu naplatu usluga, ali je istovremeno rekao da je dosta zabrinut zbog toga kako će se te iste tehnologije odraziti na kreativnost, piše Guradian.

Govoreći u Cannesu netom prije premijere dokumentarca o Stoogesima rekao je da je digitalno doba zaradu učinilo navjerojatno lakom. “Kad smo mi počeli s našim bendom nismo imali pojma što je promocija. Danas stišneš par gumbića i odmah si bogat.”

No, upozorio je i na opasnosti koje takve inovacije donose, što je ispalo dosta smiješno. “Takve stvari mogle bi nas jednom ščepati za ramena, dobro nas zdrmati i onda se nas riješiti”, istaknuo je Iggy i usput dodao da bi radije umro nego slušao techno.

Novi dokumentarac o Stoogesima

Dokumentarac Gimme Danger nije, doduše, uvršten u natjecateljski program Cannesa, ali je dosta dobro primljen od publike. Radi se o trećoj suradnji poznatog glazbenika i redatelja Jima Jarmuscha. Iggy je, naime, prije glumio u njegovim filmovima Coffee and Cigarettes i Dead Man.

Nakon što je pogledao film izjavio je da je proizvod vremena u kojem živi, ali i da je veći dio svog života proveo na LSD-ju. No, kaže da danas ne konzumira ništa jače od alkohola što savjetuje i drugima.

“Stvar je jednostavna, svi bi se trebali riješiti tog sranja. Što se mene tiče, najviše mi odgovara neko fino vino, ali većini ljudi više se sviđa trava”, rekao je, ali je upozorio i da konzumacija marihuane može dovesti do ovisnosti o težim drogama. “Ubrzo ćete se čuti kako izgovarate ‘nabavio sam meskalin'”.

Recept za zdrav život je mnogo spavanja i malo stresa

Priznao je i da još uvijek razmišlja o tome da se usprotivi zabrani svog menadžera koji mu je naredio da se više ne smije pojavljivati na pozornici bez majce, a rekao je i da se čudi kako je još uvijek tako zdrav u dobi od 69 godina.

Iggy Pop i redatelj Jim Jarmusch u Cannesu na premijeri dokumentarca Gimme danger
Iggy Pop i redatelj Jim Jarmusch u Cannesu na premijeri dokumentarca Gimme Danger AFP

“Čini se da sam se iz nekog razloga uspio oporaviti od svega što sam strpao u sebe i to zahvaljujući tome što sam malo usporio i počeo ranije ići spavati”, a to je preporučio i svima drugima.