Izašao je novi trailer tužnog dokumentarca o Amy Winehouse, a njena obitelj je sve više protiv filma

Film prikazuje borbu koju je poznata pjevačica vodila sa slavom

“Što više dajem uvid u svoj život, to je ljudima jasnije da jedino za što vrijedim je stvaranje glazbe”, govori Amy Winehouse u novom i pomalo sablasnom traileru za nadolazeći dokumentarni film “Amy”. Nakon upravo odrađene premijere na festivalu u Cannesu i odličnih kritika, ekipa koja stoji iza ovog projekta izbacila je prošireni uvid u dokumentarac koji prati karijerni uspon i osobnu propast pokojne pjevačice koja je preminula 2011. od posljedica alkoholnog trovanja.

Redatelj Asif Kapadia film je nakrcao dosad neviđenim arhivskim snimkama i neobjavljenom glazbom. Novi trailer zorno prikazuje kakvu je borbu Winehouse vodila sa slavom i koliko se s njom nije znala nositi. Također se suptilno daje do znanja da se u filmu govori i o njenom burnom odnosu s bivšim mužem Blakeom Fielder-Civilom.

Ovaj dokumentarac je već sad žestoko iskritiziran od strane njene obitelji koji su Kapadiu optužili da je sramotno portretirao njenog oca, Mitcha Winehousea, kao osobu koja je dijelom odgovorna za njenu ovisnost o alkoholu i drogama i koji se financijski okoristio od njene slave. To nam ne djeluje toliko neistinito s obzirom da je Mitch zahvaljujući svojoj kćeri dobio vlastiti TV show, izdao knjigu o njihovu odnosu, a na vrhuncu njene slave izdao je i jazz album. Regg Travis, čovjek s kojim je Amy provela zadnje dvije godine svoga života, opisao je film kao fikciju koja netočno prikazuje njenu osobnost.

Kritika je opisala film kao tragično remek djelo i nevjerojatno tužnu i intimnu studiju jedne žene čiji talent i karizma su je pretvorili u metu.