Ovaj kratki isječak iz dokumentarca o Amy otkriva svu njenu glazbenu genijalnost (a pronađen je slučajno)

O ovoj snimci se dugo pričalo da postoji, ali nitko je nije mogao pronaći

“Kad pišete neku pjesmu, morate se točno prisjetiti trenutka o kojem pišete. Morate se sjetiti svakog detalja”, kaže Amy Winehouse u novom isječku iz dugoočekivanog dokumentarca o njenom životu i karijeri koji će se u SAD-u krenuti s prikazivanjem ovog vikenda, a uskoro ga se očekuje i u Europi. Američki kritičari koji su već imali prilike pogledati ga kažu da je odličan i da će dirnuti svakoga tko je volio njezinu glazbu.

Spomenuti isječak je zapravo snimka iz 2006., nastala u nekom studiju u New Yorku gdje je Amy s producentom Markom Ronsonom radila na novom materijalu. Upravo ovaj dio spominje se kao jedan od najboljih dijelova filma, jer prikazuje taj sirovi i nevjerojatni talent pokojne pjevačice.

Bila je neponovljiv tekstopisac

Film “Amy” je gotovo u potpunosti kompiliran od arhivskih i privatnih snimki, a redatelj Asif Kapadia rekao je kako je na ovu studijsku snimku naišao posve slučajno. “Pričalo se da je netko snimao u studiju taj dan, i nakon dosta vremena uspjeli smo doći do snimke”, izjavio je redatelj.

Iako su neki članovi obitelji Amy Winehouse (posebno njezin otac Mitch) javno izjavili kako nisu zadovoljni načinom na koji je film ispao, reakcije svih ostalih koji su ga dosad pogledali kontriraju takvim komentarima. S filmom je jako zadovoljan i Ronson. “Odlična stvar kod ovog dokumentarca je to što je uspio prikazati svu njenu genijalnost. To je najvažnije od svega i to nitko ne smije zaboraviti. Primjerice, kad smo bili u studiju i kad sam joj odsvirao melodiju koja je kasnije postala dio pjesme ‘Back to Black’, ona je napisala tekst u roku sat vremena. To me oduševilo, jer glazbenici danas više ne pišu tako brzo”, izjavio je poznati producent.