Izašao je trailer za 'Entourage' - što možemo očekivati od filma?

Nakon serije koja nas je dosta veselila, u lipnju nam stiže i filmska verzija

The boys are back! Jedna od naših omiljenih humorističnih serija u posljednjih deset godina se vraća, ali ovog puta na veliko platno. “Entourage” (u hrvatskom prijevodu kojeg odbijamo koristiti “Svita”) je na HBO-u odradio osam sezona u periodu od 2004. do 2011., i usprkos manjem padu gledanosti posljednjih dviju sezona, serija je uglavnom uživala veliku popularnost.

Priča prati grupu prijatelja iz njujorškog kvarta Queens (Vince, Drama, Eric i Turtle) koji se poznaju čitav život i koji se svi zajedno presele u Hollywood jer se Vince (kojeg utjelovljuje Adrian Grenier), kao mladi perspektivni glumac, želi okušati u filmovima. Eric (Kevin Connolly) je njegov menadžer, Turtle (Jerry Ferrara) šofer i dežurni potrčko, dok je Drama (Kevin Dillon) Vinceov stariji brat i ispodprosječni glumac koji je u devedesetima imao donekle uspješno karijeru, no od tad muku muči s pronalaženjem angažmana. Vince svoj uspjeh u Hollywoodu najvećim dijelom duguje svom super-agentu Ariju Goldu (Jeremy Piven), najpopularnijem liku u ovoj seriji zbog kojeg su gledatelji religiozno pratili svaki nastavak.

Početna radnja u “Entourageu” inspirirana je ranom fazom karijere Marka Wahlberga, koji je ujedno i izvršni producent serije. Iako je većina likova u seriji potpuno fiktivna, genijalna stvar je što se kroz sezone pojavljuje čitav niz celebritya iz svijeta filma, sporta i glazbe koji tumače sami sebe u nekim krajnje neočekivanim situacijama. Tako npr. Bob Saget, koji se pojavljuje više puta, svoje vrijeme u seriji provodi uglavnom u društvu skupih eskort dama pušeći kubanske cigare i pričajući kako se ne sjeća gotovo ničega sa snimanja “Pune kuće” jer je u to vrijeme bio konstantno nadrogiran.

Nedefinirani kraj posljednje epizode emitirane 2011. dovoljno je jasno dao do znanja da je cilj producenata snimiti film u dogledno vrijeme. Snimanje je okončano prošle godine, a nakon nekoliko teasera konačno smo dobili i službeni trailer. I što možemo očekivati od filma?

Ziheraški pristup

Premisa ostaje provjerena, isto kao i redatelj (Doug Ellin). Ari je postao studijski glavešina koji svom omiljenom klijentu Vinceu daje ogroman budžet od 100 milijuna dolara, a hiroviti i nepromišljeni Vince postavlja ultimatum da on mora taj film sam režirati. Budžet se (očekivano) probija i u pitanje dolazi sudbina čitavog projekta. Turtle se nalazi u novim ljubavnim zavrzlamama, dok Eric i Drama trpe nove porcije uvreda od neponovljivog Arija. Sve je to upotpunjeno pojavljivanjem pozamašnog broja celebritya, pa čak i multimilijardera Warrena Buffeta.

Zvuči poznato? Da, jer to smo sve već vidjeli kroz osam sezona serije. OK, nismo očekivali neki revolucionarni i neočekivani zaplet u kojem Drama snima blockbuster i postaje superzvijezda, Ari Gold odlazi u samostan u Indiju gdje se zavjetuje na vječnu šutnju a Vince zbog nedostatka uzbuđenja u životu počne pljačkati banke. Ali ovaj trailer je kod nas izazvao više skepse nego optimizma. Ako nas film na kraju razuvjeri – nitko sretniji od nas!

Uostalom, pogledajte trailer i procjenite sami.