J.K. Rowling upravo se ispričala fanovima Harryja Pottera zbog jednog (ne)planiranog ubojstva

Navodno je tad bila u nekoj lošoj životnoj fazi pa joj se omilila uloga serijske ubojice

FOTO: galleryhip.com

Britanska autorica J.K. Rowling ispričala se putem društvenih mreža svim fanovima serijala “Harry Potter” zbog toga što je ubila jednog od omiljenih likova u knjizi, Freda Weasleya. Na taj je način obilježila 17. obljetnicu krvave bitke za Hogwarts.

Rowling je već i prije rekla da je intenzivno razmišljala o tome da i Rona zadesi slična sudbina. Navodno je tad bila u nekoj lošoj životnoj fazi pa joj se omilila uloga serijske ubojice. “Od početka sam planirala da nitko od troje glavnih likova neće umrijeti. No, negdje na polovici puta počela sam razmišljati o tome da ipak nekoga od njih žrtvujem iz čiste zlobe. Negdje duboko u sebi ipak sam znala da se to neće dogoditi, ma koliko ozbiljno da sam tu mogućnost razmatrala”, rekla je autorica serijala o mladom čarobnjaku.

Ronov stariji brat ubijen je u eksploziji koja se dogodila za vrijeme borbe protiv Lorda Voldemorta i njegovih sljedbenika. James Phelps, glumac koji je u popolarnoj franšizi igrao Freda, također se oglasio po tom pitanju našalivši se da je sretan što je makar on preživio.

Nije Fred bio jedini koji se prijevremno napustio set. Remus Lupin i Nymphadora Tonks također su se našli među likovima koji su svoje živote izgubili za vrijeme te velike bitke. Jedan korisnik Twittera se osvrnuo na to da se Rowling propustila ispričati zbog njihovih smrti, a ona je odgovorila da će se po godišnjici ispričati zbog jedne smrti te da je počela s onom koja je za nju predstavljala najveći problem.