Jučer su dodijeljene i Zlatne maline, a film Pedeset nijansi sive pobijedio je u pet kategorija

Ništa bolje nije prošao niti film Fantastična četvorka

British actor Jamie Dornan (R) and US actress Dakota Johnson pose for photographers ahead of the UK Premiere of 'Fifty Shades of Grey' in central London on February 12, 2015. AFP PHOTO / LEON NEAL / AFP / LEON NEAL
FOTO: AFP

Jučer smo svi bili fokusirani na dodjelu Oscara, ali nismo zaboravili da se isti dan dodijeljuje i ona mnogo manje poželjna Zlatna malina, u Americi poznata i kao Razzie.

Tradicionalno se dodijelje nekoliko sati prije Oscara u dvorani koja se pak nalazi tek nekoliko koraka Dolby Theatrea, ali toj se dodjeli, za razliku od Oscara, tek rijetke zvijezde na njoj pojavljuju.

Redmayne i Cuoco najgori glumci godine

Malinu za najgoru mušku ulogu osvojio je ove godine Eddie Redmayne i to za ulogu u dilmu Jupiter Ascending, a u tom filmu uz njegu su igrali i Sean Bean i Mila Kunis.

Zanimljivo je da je taj isti glumac ove godine imao i nominaciju za Oscara (Dankinja). Šteta što nije iste godine osvojio obje s obzirom na to da tek rijetki jesu.

Glumica Kaley Cuoco, poznata po svom angažmanu u popularnoj seriji Teorija velikog praska, proglašena je najgorom sporednom glumicom godine.

Pedeset nijansi sive najgori u pet kategorija

No, najveći pobjednik večeri, barem što se Malina tiče, bio je film Pedeset nijansi sive. Proglašen je najgorim filmom, Dakota Johnson je odnijela Malinu za najgoru glavnu žensku ulogu, njezin partner s platna Jamie Dornan pobijedio je u kategoriji najgoreg sporednog glumca, a taj tandem proglašen je i najgorim filmskim parom godine. Usto, film ima i najgori scenarij.

Odmah do Pedeset nijansi sive nalazi se Foxova Fantastična četvorka. Žiriju je bilo nemoguće odrediti koji je od dva filma gori pa su morali dodijeliti dvije Maline u toj kategoriji. Osim toga, taj film dobio je i nagradu za najgori nastavak, a kao da to sve nije dovoljno redatelju Fantastične četvorke Joshu Tranku pripala je još i sramota da bude proglašen najgorim redateljem godine.

S druge strane ove ljestvice nalazi se legendarni Sylvester Stallone koji je zahvaljujući repriziranju uloge Rockyja Balboe proglašen najboljim povratnikom godine.