Kalifornijski senat proglasio repera Kendricka Lamara generacijskom ikonom

Kendrick je primio nagradu zbog doprinosa zajednici u kojoj je odrastao

MANCHESTER, TN - JUNE 16: Kendrick Lamar performs onstage at What Stage during day 4 of the 2013 Bonnaroo Music & Arts Festival on June 16, 2013 in Manchester, Tennessee.   Jason Merritt/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Na zadnjoj sjednici Kalifornijskog Senata održanoj ovog ponedjeljka, senator Isadore Hall III. imenovao je Kendricka Lamara generacijskom ikonom i uručio mu prigodnu nagradu. Kendrick je nagrađen zbog svog uspjeha i doprinosa lokalnoj zajednici. Naime, ovaj reper je do sada donirao više stotina tisuća dolara kako bi potaknuo razvitak lokalnih sportskih organizacija, izvanškolskih i glazbenih programa.

“U manje od 10 godina koliko se profesionalno bavi glazbom, Kendrick Lamar je od anonimnog tinejdžera iz Comptona izrastao u vrlo uspješnog glazbenika koji je prodao milijune primjeraka svojih albuma i koji je dobio 2 Grammya. To je nevjerojatno postignuće za bilo koga u dobi od samo 27 godina. No ono što je najvažnije, nije dopustio da ga slava promijeni. Ako posjetite Compton, primjetiti ćete kako je on poznato lice u svim kvartovima. On je najbolji primjer mlade osobe koja naporno radi, vrlo je uspješna i pritom pomaže zajednici iz koje je potekao. Njegova priča je doista jedinstvena u Kaliforniji”, rekao je senator Hall prilikom uručivanja nagrade.

Dok bi većina repera na njegovom mjestu od ove ceremonije napravila medijski spektakl, Kendrick je ostao skroman i kratak u zahvali: “Velika mi je čast biti ovdje i primiti ovakvo priznanje. Kao dijete Comptona oduvijek sam maštao kako bi bilo sjajno biti uspješan u životu i biti u mogućnosti pomoći zajednici u kojoj si odrastao.”