Konačno smo dočekali naslovnu pjesmu novog Bonda i dosta smo oduševljeni

Čini se da je Sam Smith odradio sjajan posao otpjevavši Writing's on the Wall

Sam Smith holds his four awards in the press room at the 57th annual Grammy Awards in Los Angeles, California on February 8, 2015. AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWN
FOTO: AFP

U petak navečer je konačno izašla pjesma koja bi trebala služiti kao glazbena tema najnovijem Bondu. Dugo se šuškalo o tome kome će ta čast pripasti, a tek je pred koji tjedan objelodanjeno da će je raditi Britanac Sam Smith. I sad već slobodno možemo reći da je ovaj mladić to odlično odradio. Dobro, ruku na srce. Malo mu je pritome zasigurno pomogao i Jimmy Napes.

Njegova je pjesma na tragu svih onih prethodnika koji se nisu osramotili upustivši se u taj podvig (za razliku od Madonne koja je majstorski uništila film). Writing’s on the Wall naslov je nove teme za James Bond: Spectre, a ruho koje nosi prepoznatljiva je glasovna monumentalnost poznatog pjevača natopljena pravom dozom simfonijskog orkestra.

Naravno da su ljudi već počeli kritizirati pjesmu pa se tako na društvenim mrežama može pročitati da je pjesma dosadna, da zvuči ko lajanje, odnosno da je pokradena od Jacksona i još štošta toga. No, nije li James Bond upravo ono oličenje straromodnog i elegantnog koje nas još uvjek tjera u kinodvorane? I baš zbog toga što je Smith tu karakteristiku franšize uspio pretočiti u glazbu možemo reći da je ovo možda i najbolja tema Bonda koju smo u posljednje vrijeme čuli. No, najbolje da donesete svoj vlastiti sud o tome.

https://www.youtube.com/watch?v=LtPLEje65nI