Sam Smith je unutar jednog mjeseca ostvario dva velika postignuća i zbog toga ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

To su mu omogući album 'In The Lonely Hour' i pjesma 'Writings On The Wall'

LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 18: Singer/songwriter Sam Smith performs onstage at the 2015 iHeartRadio Music Festival at MGM Grand Garden Arena on September 18, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Kevin Winter/Getty Images for iHeartMedia/AFP
FOTO: AFP

Dugačkoj listi nagrada i postignuća britanski pjevač Sam Smith sad može dodati i dva Guinnessova rekorda. Naime, njegova pjesma “Writings On The Wall”, koja je ujedno i glazbena tema novog filma o Jamesu Bondu “Spectre”, postala je prvi glazbeni broj u 50-godišnjoj povijesti ove filmske franšize koja je uspjela doći do broja 1 britanske top liste singlova. Istovremeno, njegov debitantski album “In The Lonely Hour” zadržao se na listi top 10 najprodavanijih albuma punih 69 tjedana, što mu je priskrbilo još jedno Guinnessovo priznanje.

S potonjim rekordom potukao je Emeli Sande, čiji album “Our Version of Events” se u top 10 zadržao 63 tjedna. Sam Smith je vrlo zadovoljan s ovim postignućem. “To je nevjerojatno! Velika je čast dobiti priznanje od Guinness World Records. Posljednjih 18 mjeseci u mom životu je bilo sjajno, nisam mogao ni sanjati da ću ostvariri toliki uspjeh sa svojim albumom. Posebna privilegija je bila snimiti prvu temu za Bonda koja je došla do samog vrha top lista”, rekao je Smith prilikom uručivanja Guinnessovog priznanja.

https://instagram.com/p/9BG36pR2eR/

Smith ostvario snažan utjecaj na glazbenu industriju

Prije nekoliko tjedana “Writings On The Wall” debitirao je na prvom mjestu top liste s kombiniranih 70 tisuća downloada i streamova. Na drugom mjestu se tog tjedna našao Justin Bieber koji je imao 13 tisuća streamova manje. Ova pjesma je Smithov peti singl koji je uspio doći do broja jedan, a to je ujedno i prva glazbena tema za Jamesa Bonda koju je snimio britanski solo pjevač još od davne 1965.

Kroz povijest Bondove franšize samo su se dvije teme približile broju jedan; “Skyfall” od Adele i “A View To Kill” Duran Durana, koje su obje došle do druge pozicije na top listama. “Sam Smith je imao nevjerojatno snažan utjecaj na glazbenu industriju otkad je izašao njegov debitantski album. Drugi rekord kojeg je oborio je također vrlo impresivan jer je nadmašio brojne druge glazbenike koji su godinama pokušavali skladati temu za Jamesa Bonda koja će doći do vrha top ljestvica”, izjavio je prilikom dodjele urednik Guinnesove knjige rekorda Craig Glenday.