Laibach će održati koncert u Sjevernoj Koreji (i time će postati prvi inozemni bend koji je nastupio u toj zemlji)

Članovi benda će za ovu priliku morati pripremiti malo blaži nastup od uobičajenog

11.07.2015., Zagreb - Koncert grupe Laibach u sklopu manifestacije Ljeto u MSU.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Slovenski industrijski electro-rock bend Laibach poznat je po tome što njegovi članovi na nastupima nose vojne uniforme, po izvođenju pjesama iz mjuzikla iz “The Sound of Music” i po čestim optužbama za ultra-nacionalizam. Od ovog ljeta bit će poznati i po svojoj Liberation Day turneji, koja će se sastojati od samo dva koncerta, a oba će biti održana u Pjongjangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje.

Velik broj svjetskih medija prenio je vijest kako je Laibach 19. i 20. kolovoza svojim koncertima u glavnoj dvorani Glazbenog konzervatorija Kim Won-gyun postati prvi inozemni bend koji će nastupiti u ovoj zemlji. Ovi datumi se poklapaju s obilježavanjem 70. godišnjice oslobođenja Korejskoj poluotoka od japanske vlasti. Prema trenutnim podacima, na oba nastupa se očekuje oko 2000 posjetitelja.

WANT TO FOLLOW LAIBACH TO NORTH KOREA? – then this is a message for YOU: Dear friends, frontrunners and followers,…

Gepostet von Laibach am Samstag, 11. Juli 2015

Ove povijesne koncerte dogovorio je norveški redatelj Morten Traavik. On je jedan od rijetkih redatelja sa zapada koji redovito organizira kulturne i umjetničke razmjene u Sjevernoj Koreji, i u posljednjih 5 godina je zbog toga uspio pridobiti povjerenje vlasti u toj zemlji.Traavik je potvrdio kako će se Laibach na ovim nastupima predstaviti u malo pitomijem izdanju. Izvesti će neke od najpoznatijih hitova iz svoje 35-godišnje karijere, ali će obraditi i neke korejske narodne pjesme, uključujući i “We Will Go To Mount Paektu” ženske grupe Moranbong Band.