Matt Damon opet glumi astronauta izgubljenog u svemiru i nitko ne vjeruje da je film drukčiji od 'Interstellara'

Redatelj Ridley Scott suptilno je popljuvao film Christophera Nolana

Drugi put u dvije godine Matt Damon će glumiti u znanstveno-fantastičnom filmu. To samo po sebi nije neka vijest, no Damon ponovno ima vrlo sličnu ulogu. Naime, opet glumi astronauta koji je ostao sam zarobljen negdje u svemiru. U “Interstellaru” Christophera Nolana utjelovio je doktora koji je malo skrenuo s uma jer je proveo duži period sam u svemiru. U “The Martianu” Ridleya Scotta tumači astronauta koji je zapeo na Marsu i koji pokušava preživjeti. Hoćete još sličnosti? U oba filma glumi i Jessica Chastain.

No Matt Damon je uporan u svojim tvrdnjama kako je “The Martian” potpuno drukčiji film. Ipak, priznaje kako je i sam oklijevao kad je prvi put dobio ponudu, no Ridley Scott je bio uporan. “Na prvom sastanku sam mu rekao kako mi se sviđa scenarij ali da nisam siguran trebam li prihvatiti ulogu nekog tipa izgubljenog u svemiru nakon što upravo odradio vrlo sličnu stvar. On mi je na to odgovorio kako su ta dva filma j*beno različiti i kako će ‘The Martian’ biti j*beno zabavan. Njegova energija je bila toliko pozitivna da ga nisam mogao odbiti”, izjavio je poznati glumac.

Čini se da je Scott u svom uvjeravanju Matta Damona usput malo i popljuvao Nolanov film. Ne možemo reći da nije bio u pravu. “Interstellar” je puno stvari, ali zabavan definitivno nije. Damon je istaknuo kako postoje još neke razlike: “jedna od najvećih razlika je to što sam ja najveći dio filma potpuno sam. To je bio veliki izazov. Postoji dio filma koji se događa na Zemlji gdje svi pokušavaju smisliti kako vratiti ovog tipa nazad, no ostatak filma smo Ridley i ja sami na Marsu. Strukturalno je ovaj film bio potpuno drukčiji od svega što sam dosad radio”, rekao je glavni protagonist “The Martiana”.

Uz Damona, u filmu glume Kristen Wiig, Sebastian Stan, Jeff Daniels, Michael Pena, Kate Mara i Sean Bean. “The Martian” će se pojaviti u kinima u listopadu.