Najbolji horor svih vremena se vraća kao serija i mi ne možemo dočekati

Američka mreža Starz će Evil Dead emitirati u jesen, a sada su izbacili prvi teaser

Legendarni glumac Bruce Campbell se vratio u ulogu koja ga je i pretvorila u legendu. Prije 34 godine, on i grupa mladih i talentiranih filmaša izbacili su ‘Evil Dead’ (‘Zli mrtvaci’), jedan od najorginalnijih i najutjecajnijih horor filmova svih vremena. Sada Starz, američki TV kanal, uskoro kreće s emitiranjem serije Ash protiv Zlih mrtvaca. Danas su objavili prvi poster i teaser trailer, a mi se ne možemo prestati veseliti.

Campbell, osim što je u glavnoj ulozi je i ovaj put producent, zajedno sa Sam Raimijem i ostatkom ekipe koji su radili na orginalnom gilmu. Raimi, koji je sve svoje velike projekte (Darkman, Spider-Man…) dobio zahvaljujući neviđeno inovativnoj režiji na orginalnom Evil Deadu, će režirati prvu epizodu za koju je s vrlo talentiranim bratom Ivanom (koji je, između ostalog, pisao najbolji nastavak Evil Dead filmova) napisao scenarij. Pogledajte teaser, pa možemo nastaviti:

https://www.youtube.com/watch?v=zZtWaEqkmM8

Starac koji jednostavno odbija odrasti

Da, znam. Malo razočaranje, jel tako? Ja sam očekivao barem jednu scenu, neku naznaku motorne pile (osim zvuka, naravno), malo krvi. Bilošta samo da lakše preživim mejsece dok ne krene emitiranje. Ali, da se iskupim za trailer, iskopao sam prve naznake sadržaja nove serije. Campbell će se ponovno, 30 godina kasnije, pojaviti u ulozi Asha koji je i dalje ista osoba koju znamo i odbija prihvatiti ikakvu odgovornost ili priznati da je odrastao.

Također, odbija prihvatiti i istinu o terorima koje je proživio kroz Evil Dead, ali sudbina ima druge planove. Smrtonosna kuga prijeti da će uništiti čovječanstvo, pa se Ash mora suočiti sa svojim demonima i još jednom nas sve spasiti.

Ispravite propuste u životu

Ako vam ovo zvuči potpuno suludo, onda vjerojatno niste gledali Evil Dead. Što je veliki propust. S obzirom da je premijera serije u jesen, imate sasvim dovoljno vremena da pogledate prva tri nastavka, a pritom možete i remake od priej par godina. Nije genijalan, ali nije ni katastrofa. U međuvremenu, za vas koji ste gledali Evil Dead i ne možete dočekati, evo vam jedan dobar poster.

Prvi poster za novu Evil Dead seriju koja starta na jesen
Prvi poster za novu Evil Dead seriju koja starta na jesen Starz