Nakon cijelog dana rifrešanja You Tubea možemo napokon objaviti - upravo je pušten trailer za novi It

Remake kultne mini serije Stephena Kinga u kina dolazi 8. rujna

FOTO: Screenshot/YouTube

Prošlo je preko trideset godina otkako nas je horor majstor Stephen King upoznao s klaunom zvanim Pennywise, glavnim junakom romana It, a ove godine (u rujnu) čeka nas nova filmska inkarnacija te kultne priče za koju je upravo objavljen prvi teaser trailer. Pennywise je, sjetit će te se – jer je ovo mnogima dalo noćne more u djetinjstvu, a i kasnije – demon koji izgleda kao klaun i svakih 27 godina vraća se u gradić Derry na istočnoj obali SAD-a gdje terorizira i ubija djecu. Da, to je možda najstravičnija priča koju je Stephen King ikad smislio.

Originalna mini serija It, kod nas prevedena kao Ono, prvi put je prikazana na američkom kanalu ABC prije skoro trideset godina, 1990. Serija je jako brzo postala hit diljem svijeta i kod gledatelja izazvala coulrophobiu, a to je strah od klauna. King je objasnio kako mu je sama ideja za lik Pennywisea došla kad je sebi postavio jednostavno pitanje “Čega se djeca najviše boje?” i prva stvar koja mu je pala na pamet bili su klauni. Uvijek veseli i razigrani, sa nacrtanim osmijesima, King je bio uvjeren kako se iza takve pitome fasade može skrivati nešto najgore. Imao je i primjer iz stvarnog života, serijskog ubojicu Johna Waynea Gacyja, tipa koji je radio kao klaun, a silovao je i ubio barem 33 dječaka.

Klaun Pennywise najgori je horor negativac ikad

Prigodno je da novi, filmski It dolazi 27 godina nakon prvog prikazivanja mini serije, jer to je isti broj godina koliko u Kingovom romanu Pennywiseu treba od jednog ukazanja do drugoga. Glavnu ulogu klauna ubojice tumači švedski glumac Bill Istvan Günther Skarsgård, poznat po Netflixovoj seriji Hemlock Grove. Također donekle prigodno, Bill se rodio iste godine kad je izašla originalna serija It. Pred njim nije lak zadatak, jer je u seriji kao Pennywise briljirao britanski glumac Tim Curry i postavio poprilično visok standard.

https://www.youtube.com/watch?v=PqqBpAqnGKg

Pennywise, koji djecu namami balonima predstavljajući im se pod imenom Bob Gray, je predator, biće koje postoji između našeg svijeta i onog drugog, kojeg King nikad nije direktno definirao, ali misli se na dimenziju u kojoj obitavaju demoni. Snagu dobija iz straha djece, ima sposobnost ući u psihu svojih žrtava i iz njih izvući najgora sjećanja, te ih prati i mentalno zlostavlja prije nego što ih konačno ubije. Je li ovo još jedan remake klasika? Zapravo ne, ovo je film rađen prema kutnoj mini seriji i romanu, ali definitivno je to da očekujemo puno od nove verzije, iako su istinski fanovi već sada prilično skeptični. Nakon odgledanog trailera možemo reći da smo prilično uzbuđeni.